Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencileri için Sertifikalı Seminerler Devam Ediyor
 Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencileri için Sertifikalı Seminerler Devam Ediyor

Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin mesleki gelişimi, sanayi ile buluşması ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde mesleki eğitimde Endüstri 4.0’a uyum sağlayabilecek nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla ULUTEK ile işbirliği içerisinde Prog. Başk. Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım tarafından organize edilen Sertifikalı bahar dönemi seminer programları devam etmektedir.

13/03/2020 tarihinde İletişim Yazılım firması Genel Müdürü Tuncer Hatunoğlu tarafından “Dijital Dönüşüm ve Disiplinlerarası Çalışma” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde öğrencilere Dijital Dönüşüm kapsamında Endüstri 4.0’ın  dünyadaki önemi, içerdiği alanlar ve teknolojiye getirdiği avantajlar anlatıldı ve tartışıldı.  Sanal ve Artırılmış Gerçeklik, Simülasyon sistemleri, Nesnelerin İnterneti, Siber Güvenlik, Bulut Bilişim, Büyük Veri, Otonom Robotlar, 3D Modelleme ve Endüstriyel Tasarım konuları anlatıldı. Sanayi devriminin gelişim süreci ve günümüzme hangi düzeye geldiği hakkında bilgi verildi.

Sanayinin Endüstri 4.0 dönüşüm sürecinde ihtiyaç duyduğu alanlarda ihtiyacı karşılayabilecek yetkinlikte teknik personellerin yetiştirilmesi, bu personellerin endüstriyel çözümlerde etkinliğinin artırılması ve ihtiyaca göre geliştirilmesi yoluyla bölgenin rekabet gücünü artırılması konularında öğrencilere önerilerde bulunuldu. Endüstri 4.0 ile birlikte sanayide istihdam edilen iş gücü ihtiyacının gelecek dönemde artacağı ve çok daha nitelikli, eğitim ve gelir düzeyi yüksek bir iş gücü yapısının oluşacağı belirtildi. Önümüzdeki on yılda, istihdamda yetkinlik düzeyi düşük işlerde iş gücünün azalması olası olmakla birlikte, sanayi üretiminin artması ile toplamda yüksek nitelikli işgücü yapısında bu alanlarda mutlak bir artış yaşanmasının beklendiği ifade edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Mar-2020]

Haber Görüntüleme : [1.172]