Öğrenci Sanayici Buluşmaları etkinliğimizin bu hafta konuğu İğrek Makine ve Döküm Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Orhan İğrek’i konuk ettik
 Öğrenci Sanayici Buluşmaları etkinliğimizin bu hafta konuğu İğrek Makine ve Döküm Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Orhan İğrek’i konuk ettik

Öğrenci Sanayici Buluşmaları etkinliğimizin bu hafta konuğu İğrek Makine ve Döküm Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Orhan İğrek’i konuk ettik.  Sn.İğrek, yüksekokulumuz makine ve kalıpçılık programı öğrencilerine çok önemli mesajlar verdi. Sanayinin mesleki eğitim alan nitelikli insan gücü ile gelişeceğini-ilerleyeceğini, ülkemiz sanayisinin gelişmiş sanayilerin yapabildiklerini gerçekleştirebilecek bilgi ve altyapı kabiliyetine sahip olduğunu,  mesleğini seven, literatür tarayan, gelişmeleri takip eden gençlere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Ülkemizin savunma sanayi, döküm sanayi, otomotiv sanayisinin üretim yetkinliklerinden çok değerli örnekler vererek, üniversite eğitimini aldığı Almanya ile karşılaştırmalar yaparak konuşmasını sürdürdü.

Avrupa eğitim sisteminde mesleki eğitim ve üniversite eğitiminin devamlılığının uzun yıllardır sürdürülmesi üretimlerinde kalite ve yenilikçi üretimleri ortaya koymalarında önemli unsur olduğunu belirtti. Meslek Yüksekokulu eğitimi almanın ayrıcalık olduğunu, mesleklerini sevmelerini, kendilerini yenileyerek meslek yaşamlarını sürmeleri tavsiyesinde bulunarak söyleşisini sonlandırdı.

Sn. Orhan İğrek’i ağırlamaktan onur duyduk.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Mar-2020]

Haber Görüntüleme : [853]