Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencileri için Sertifikalı Seminerler Devam Ediyor
 Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencileri için Sertifikalı Seminerler Devam Ediyor

Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin mesleki gelişimi, sanayi ile buluşması ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde mesleki eğitimde Endüstri 4.0’a uyum sağlayabilecek nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla ULUTEK ile işbirliği içerisinde Prog. Başk. Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım tarafından organize edilen Sertifikalı bahar dönemi seminer programları devam etmektedir.

28/02/2020 tarihinde Bizpark Yazılım firması Sn. Emre BALCI ve Caner DARGUT tarafından “Otonom Yazılımlar” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde öğrencilere Dijital Dönüşüm kapsamında otonom yazılımların dünyadaki önemi, kullanım alanları ve teknolojiye getirdiği avantajlar anlatıldı.   Bursa’nın sanayi şehri olması dolayısıyla özellikle otomotiv sektöründe otonom yazılımların kullanım alanları konusunda eğitim verildi.

Derin Öğrenme (Deep Learning) bir veya daha fazla gizli katman içeren yapay Sinir Ağları (Neural Networks) ve benzeri Makine Öğrenme (Machine Learning) algoritmalarını kapsayan çalışmalar ve Yapay Zeka (Artificial Intelligence) uygulamaları aktarıldı. Otonom arabalar, robotlar üzerindeki sensörler ve yazılımlar aracılığıyla nasıl çalışacağına karar verebilen karar destek sistemleri ve insansız hava araçlarındaki yapı örneklerle anlatıldı.  Günümüzde bazı fabrikalarda taşıma ve üretim için robotların kullanıldığı fakat sadece otonom araçlar değil, yakın gelecekte drone’lar kargo ve kurye taşıyıcılığında kullanılmaya başlanacağı ve bunlar içinde yazılım geliştiriciler için bir fırsat ortaya çıkartacağı vurgusu yapıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Mar-2020]

Haber Görüntüleme : [777]