Haber

3.03.2020 09:18:46

Mesleki Egitimde Yenilikçi Modeller Çalistayi Bursa’da Gerçeklesti.

Bursa- Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda BEBKA destekleri ile, Bursa Uludag Üniversitesi Teknik Bilimler MYO  ve Bursa Ticaret Sanayi Odasi Egitim Vakfi BUTGEM tarafindan düzenlenen Mesleki Egitimde Yenilikçi Modeller Çalistayi tamamlandi.  

Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA) tarafindan Mesleki Egitimin Gelistirilmesi Mali Destek Programi kapsaminda desteklenen “Nitelikli Ara Eleman Yetistirilmesine Yönelik BUÜ Teknik Bilimler MYO Uygulamali Egitim Altyapisinin Güçlendirilmesi” ve “Imalat Sektörüne Yönelik Mesleki ve Teknik Egitimde Sanal Gerçeklik Laboratuvarlarinin Kurulmasi ve Uygulamalarin Gelistirilmesi” projeleri kapsaminda mesleki egitimde yenilikçi modellerin olusturulmasi ve isgücü niteliginin tespiti amaciyla çalistay düzenlendi.

Çalistaya, Bursa Uludag Üniversitesi ögretim üyeleri, Meslek Liselerinden teknik ögretmenler, sanayiciler ve BEBKA temsilcileri katildi.

Mesleki Egitimde Yenilikçi Modeller Çalistayinda konusan Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, “BEBKA 2019 yili Mali Destek Programi kapsaminda Bursa Ticaret Sanayi Odasi Egitim Vakfi BUTGEM ve  Bursa Uludag Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek okulumuz ile iki farkli proje yürütüyoruz. Yürütülen bu projeler kapsaminda mesleki egitimde yenilikçi egitim modelleri olusturmaya iliskin bir dizi faaliyet gerçeklestiriyoruz. Çalistaya yaklasik 100 civari katilimcimiz var. Katilimcilar akademisyen, meslek lisesi ögretmenleri ve  sektör temsilcileri olmak üzere üç farkli gruptan olusuyor. Çalistayda 10 hedef konumuz var. Hedef konularini daha önceden yapmis oldugumuz ve yaklasik 3 ay süren bir saha çalismasi ile belirledik. Saha çalismasinda öncelikle anket çalismasi yaptik. Bu anketlerde mesleki egitimin zayif yönleri, güçlü yönleri, gelistirilmesi gereken hususlar, firsatlar, tehditler soruldu ve elimizde bir dizi bilgi olustu. Ayrica BTSO ilgili meslek komitelerinin toplantilarina katilim saglandi. Konuyla ilgili bazi sivil toplum kuruluslarindan bilgi alindi. Meslek yüksek okulumuz bünyesinde toplam 18 programda danisma kurulu toplantilari gerçeklestirildi. Tüm bu saha çalismalarindan elde ettigimiz geri bildirimler ile hedef konulari belirledik ve bugünkü çalistayimizda da bu belirlenen hedef konularla ilgili tüm katilimcilarimizla birlikte strateji çalismasi yapacagiz” diye konustu.

Çalistaya akademisyen, meslek lisesi ögretmenleri, sanayiden ve kamudan yönetici ve personel olmak üzere yaklasik 100 kisi katildi. Mesleki egitimde yenilikçi modellerin olusturulmasi hedefi ile Prof. Dr. Mehmet Karahan moderatörlügünde gerçeklestirilen çalistayda mesleki egitimde Güçlü, Zayif yönler, Firsatlar ve Tehditler (GZFT) belirlendi.

Çalistay hedef konularina göre elde edilen katilimci görüsleri genel olarak; egitimde yenilikçi modellerin takip edilmesi, teknolojinin mesleki egitime entegre edilmesi, egitim içeriklerinde sektörün beklentilerine yönelik güncellemelerin yapilmasi ve sanayi kuruluslari ile protokollerin arttirilmasi yönünde faaliyetler belirlenirken uygulamaya dönük somut çalismalar için yol haritasi olusturuldu.



Bilgi

Okunma Sayısı: 2177
Eklenme Tarihi: 3.03.2020 09:18:46
Güncelleme Tarihi: 3.03.2020 10:53:27

Paylaş