Mikromekanik Programı Açılması İÇin Adım Atıldı
 Mikromekanik Programı Açılması İÇin Adım Atıldı

Mikromekanik Programı Açılması İÇin Adım Atıldı

Teknik Bilimler MYO, kentimizin ve ülkemizin yüksek teknolojiye evrilmesinde gereken nitelikli insan kaynağı sağlama konusunda yeni bir adım daha attı. Okulumuz bünyesinde mikromekanik programı açılması için girişimler başladı. 

Başta saatçilik olmak üzere, uzay ve havacılık gibi yüksek teknoloji alanlarda uygulamaları olan mikromekanik, hassas teknolojilerin üretilmesinde önemli bir bilim dalı haline gelmiştir. Bu amaçla okulumuzu ziyaret eden Mikromekanik ve Saat Teknolojileri Eğitim Araştırma Vakfı ve Tüm Saatçi İş adamları Derneği (TÜSAD) Başkanı Hayrettin Akpınar, ve Mikromekanik ve Saat Teknolojileri Eğitim Araştırma Vakfı yönetim kurulu üyesi ve BUTEKOM Genel Müdürü ve Mustafa Hatipoğlu, okulumuzu ziyaret ederek Mikromekanik alanından 2 yıllık önlisans programı açılması için görüşlerini dile getirdiler. 

Toplantıya Mekatronik, Makine ve Elektronik programları öğretim elemanları da katıldı. Bu alanda Türkiye'de ilk kez bir önlisans programı açılacağını kaydeden Tüm Saatçi İş adamları Derneği Başkanı Hayrettin Akpınar, bu programın Mikromekanik ve Saat Teknolojileri Eğitim Vakfı tarafından da destekleneceği sözünü verdi. Yurtdışından saatçilik ve mikromekanik konusunda önemli isimleri getirip kısa süreli eğitim destekleri sağlayacaklarını da belirtti. Açılacak programla öğrencilerin ileri bir eğitim almasını hedeflediklerini anlatan Akpınar, “Bu okulun iyi bir eğitim sağlayabilmesi için teknik donanım ve müfredat konusunda da vakıf üzerinden destek olunacağını belirtti. 

Üretimin üssü olan Bursa'da Mikromekanik ve Saatçilik Bölümünün açılacak olmasını fırsat olarak değerlendiren TBMYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan,  “Mikromekanik ülkemiz açısından önemli bir meslek alanı. Özellikle saatçiliğin yanı sıra hassas teknolojilerin kullanıldığı uzay savunma ve havacılık gibi alanlarda kullanımı yaygın.  Okul olarak Mikro mekanik gibi yeni nesil programları açarak ülkemizin yüksek teknolojiye dönüşümüne katkı koymaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Butekom Genel Müdürü Mustafa Hatipoğlu ise, bu organizasyon içerisinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu programı desteklemek için daha fazla  maddi kaynak bulmamız lazım" dedi.  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası üzerinden de programa  destek olmayı düşündüklerini belirterek, savunma sanayiinde de mikromekanik branşının elektronik ile entegre edilerek kullanılmasına dikkat çekti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Oca-2020]

Haber Görüntüleme : [2.300]