GENÇLERE ÖZEL TEKNOLOJİ EĞİTİMİ
 GENÇLERE ÖZEL TEKNOLOJİ EĞİTİMİ

YAPAY ZEKA

Yapay zeka, makine öğrenmesi ve derin öğrenme konularında bilgiler veren İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gezer, yapay zeka teknolojisinin önemini ve kullanım alanlarını, otomatik sürüş teknolojilerinden, sesli asistanlar, çeviri yazılımları, tıbbi teşhis ve tedavi sistemleri, finansal analiz araçları, akıllı ev sistemleri ve daha birçok alanda yapay zekanın kullanım alanları hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca, derin öğrenme teknolojisinin nasıl çalıştığı, hangi durumlarda kullanıldığı ve gelecekte ne şekilde kullanılacağı hakkında da bilgiler paylaştı.

CODEBANK ve CODESTOCK

Tüyafed Robotik ve Yapay Zeka Komite Başkanı Sami Kurt, Code Bank ve Code Stock projelerinin yarışma konularına değindiği bu seminerde, Siber Güvenlik , Oyun Geliştirme ve Metaverse gibi konu başlıkların yanı sıra, toplumun ortak sorunlarına teknolojik çözümler üretmenin öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Uluslararası yazılım yarışmalarına katılımın önemine de dikkat çeken Kurt, bu çalışmaların ülkemizdeki öğrencilerin hem yerli hem de yurt dışındaki iş piyasalarında konumlanmalarının temel amacı olduğunu belirtti. Ayrıca, yazılım öğrencilerinin staj sorunlarına da değindi ve çözüm önerileri sunarak konuşmasını tamamladı.

METAVERSE

Nara Eğitim Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zafer Karadayı, Web 3.0 ve Metaverse kavramlarına değindi. Ayrıca Türkiye'de rağbet gören blockchain teknolojisi hakkında bilgi verdi. Metaverse konusunda ise gelecekte hangi noktalara geleceği hakkında bilgiler paylaştı. Metaverse'un dünya üzerinde en çok Türkiye'de ilgi gördüğünü belirtti ve öğrencilere konuyla ilgili podcast tavsiyelerinde bulundu. Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik konu başlıklarına da değinen Karadayı, sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçekliğin, eğitim, turizm, sağlık, mühendislik ve tasarım, pazarlama, eğlence ve daha birçok alanda kullanıldığını ve bu teknolojilerin insanların daha gerçekçi ve etkileşimli deneyimler yaşamasına olanak tanıdığını ve gelecekte daha da yaygın hale gelmesinin beklendiğini dile getirdi.

SİBER GÜVENLİK

Siber Güvenlik Uzmanı Gökay Pekşen, günümüz dünyasında Siber güvenliğim önemini vurguladı. Bilişim sistemlerinin, ağların, yazılımların, cihazların ve diğer dijital varlıkların bilinçli olarak kötü niyetli saldırılardan, sızıntılardan, hırsızlıklardan, casus yazılımlardan, veri kaybından, kimlik hırsızlığından ve diğer tehditlerden korunması gerektiği konusunda bilgilendirme yaptı. Özellikle son yıllarda her alanda güvenlik ihtiyacının arttığını ve gelecekte artarak devam edeceğini belirtti. Ayrıca siber güvenliğin hukuki süreçleri hakkında bilgiler verdi ve bu alanda kariyer fırsatlarından ve mesleki zorluklardan bahsetti. Ayrıca bu alanda insan kaynağı ihtiyacının olduğunu ve bu konulara ilgi duyan kişilerin sahip olması gereken özellikler hakkında bilgiler verdi.

TEKNOLOJİ SAVAŞLARI

Türkiye Yazılımcılar Federasyonu (TÜYAFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalış, gençlere yazılım alanında yatırım yapmanın uluslararası arenadaki önemine değindi ve TÜYAFED olarak her zaman öğrencilere destek olduklarını ve olacaklarını vurguladı. Ayrıca, Endüstri 4.0 ve ülkemizdeki konumuna da değindi ve günümüz dünyasında en büyük silahın gençlere olan yatırım olduğunu belirtti. Gelecekte dünyadaki en büyük savaşların teknoloji ile başarılabileceğini, Türkiye'deki yazılım ihracatının artması gerektiği düşüncesinde olduğunu ifade ederek, gençlerin yazılım alanında yüksek nitelikli işler üretmelerinin Türkiye'nin yazılım sektöründeki konumunu güçlendireceğini vurguladı.

TBMYO Müd. Yard., Bilgisayar Programcılığı Prog. Başk. Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım, yapılan seminerde anlatılan konuların yazılım öğrencileri için çok değerli olduğunu ve ilerleyen süreçte öğrencilerin bu alanlarda çalışacağı konularla ilgili bilgi ve farkındalıklarını arttırmalarının önemini vurguladı. Tüm konuşmacılara yeni teknolojiler konusunda öğrencilere yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-May-2023]

Haber Görüntüleme : [1.323]