Çiçek Tasarım Atölyesi Gerçekleştirildi

Çiçek Tasarım Atölyesi

BUU Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü, Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı tarafından 21 Aralık 2022 tarihinde üniversitemizde ‘Çiçek Tasarım Atölyesi’ düzenlenmiştir. Çiçekler, geçmişten günümüze insanoğlunun ilgisini çeken, sevgi, dostluk ve güzelliğin ifadesi olarak kullanılan biyolojik materyallerdir. Günümüzde eğitim ve özgün tasarımla birleşerek iş ve yaşam alanlarımızı süslemektedir. Kesme çiçek olarak ifade edilen bu biyolojik materyaller, süs bitkileri kapsamında yer alan ve sektörde yer bulmuş önemli bir grubu oluşturmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz atölye çalışmasında, BUU Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü, Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencilerinin mesleki gelişimi çerçevesinde çiçeklerin kullanım şekilleri, kesme çiçeklerin bakımı ve uzun süreli muhafazası gibi çeşitli konularda farkındalıklarının arttırılması ve sektör ile buluşması amaçlanmıştır. Çiçek tasarımı ve çiçekçilik sektöründe önemli bir yere sahip olan Çiçek Tasarım Okulu kurucusu ve profesyonel çiçekçilik mentörü Buse EKİNCİ ile BUU Teknik Bilimler MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencilerimiz bir araya gelerek çiçek tasarımları gerçekleştirmiştir. Atölye çalışmasına, çiçeklere ilgi duyan idari ve akademik personellerimiz de katılım sağlamıştır. Etkinlik sırasında Buse Hanım tarafından öğrencilerimize, çiçek tasarım teknikleri, kesme çiçeklerin bakımı ve muhafazası hakkında bilgiler verilmiştir. Aynı zamanda Buse Hanım, kendi girişimcilik hikayesini ve mentörlük yaptığı diğer girişimcilerin hikayelerini paylaşarak öğrencilerimizin motivasyonunu sağlamıştır.

Buse Ekinci Kimdir?

Haber Tarihi : [23-Ara-2022]