Haber

17.12.2022 01:05:35

Mesleginizde En Iyi Olun

Mesleginizde En Iyi Olun

Teknik Bilimler MYO ögrencilerinin mesleki gelisimi, sanayi ile bulusmasi ve üniversite-sanayi isbirligi çerçevesinde mesleki egitimde nitelikli is gücünü yetistirmek amaciyla gençlerin seminer programlariyla mesleki bilgi ve becerinin yükseltilmesi ve teknolojik gelismelere adaptasyonunun saglanmasi amaçlanmaktadir.

Bursa Uludag Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde 15/12/2022 tarihinde gerçeklestirilen seminerde Müdür Yard. Ögr. Gör. Ebru Yeniman Yildirim, “Dünya, dijitallesme ile çok hizli bir degisim sürecine girdi. Gençleri bu degisim sürecine dâhil edebilmek için elimizden gelen her seyi yapip mesleklerde en iyi yapmaya haziriz. Gerçeklestirdigimiz seminerde Girisimcilik ve dijital çagin getirdigi egitimlerle çagimizin gerekliligi haline gelen dijital dönüsüm sürecine dâhil olmanin önemi çok fazla. Bu çerçevede kendimizi yenileyip yeteneklerimizi gelistirmemiz gerekiyor” dedi.

Bir Girisimcilik Hikayesi

FG Iletisim kurucusu Ferahi Öztimur “Bir Girisimcilik Hikayesi: Hayallerine Sinir Koyma” konulu sunumunda kendi basari hikayesini ve deneyimlerini paylasti. Okulumuzdan 30 yil önce mezun olan Ferahi Öztimur ögrencilere tavsiyelerinde “basarili bir kariyer için egitimin hayat boyu sürdügünü fakat üniversite egitiminin maksimum bilgiyle, basarili sekilde tamamlamanin önemi, egitim programinin müsaade ettigi çerçevede ögrencilik süresince çalisma, alan tanima ve tecrübe edinme firsatlari yaratmanin önemini vurguladi. Alinan egitim çerçevesinde dünyanin gidisati, meslekler, çalisma alanlari konusunda arastirmaci olup hem seveceginiz hem de mutlu olacaginiz ve para kazanacaginiz alanlardaki is firsatlarini takip etmelisiniz” önerilerinde bulundu. Mezun olmus ve sektörde basarili olmus eski ögrencimiz seminere katilan ögrencilerimizin motivasyonunu artirmistir.

Günümüz Ticaretinde Sosyal Medyanin Önemi Gittikçe Artiyor

Comio Dijital Pazarlama A.S. Kurucu ortagi Mustafa Sönmezay “Dijital Isler: Sosyal Medya ve E-ticaret” konulu elektronik ticaret alaninda yeni girisimciler çikarmak için önemli bir firsat oldugunu düsündügümüz seminerde, facebook, twitter, instagram vb. gibi sosyal medya araçlarini kullanarak satis yapmanin tekniklerini, püf noktalarini bunun yaninda firmalarimizin sosyal medya üzerinden nasil daha profesyonel tanitabilecegimizin yollari tanitildi. Ayrica Sönmezay “ E-ticarete nasil adim atilir? Dijital Dönüsümün Asamalari nelerdir?, Markalarin sosyal medya iletisimi nasil olmali?, Sosyal medya iletisiminin markalara faydasi, facebook-instagram ve e-ticaret iliskisi gibi konu basliklarinin yaninda e-ticaretin basladigi günden bu güne kadar nasil degistigini ve nereye gitmekte oldugunu aktardi. Seminerde ayrica Elektronik ticaret sayesinde, artik, sadece dakikalar içinde onlarca ürünün satabildigi, müsterilerin magaza magaza dolasmadan, alacaklari ürün için gerekli bütün arastirmayi ve karsilastirmayi yapabildigi. Magazalarda bulunamayan birçok ürünün e-ticaret sitelerinde bulabildigi, tek tikla tüm ürünlere ulasilabildigi vurgulandi.

Mustafa Sönmezay; ‘’Her yil dünyadaki e-ticaret pazari ciddi bir büyüme göstermektedir. Ülkemizde bu pazar, her yil yüzde 35-40 civarinda büyüme gösteriyor. Önümüzdeki bir iki yil içerisinde bu oraninin daha da artacagini ve e-ticaret kullanmayan firma kalmayacagini belirtti. Elektronik Ticaret, Firmalarin markalasmasi ya da var olan marka degerini arttirmasi gibi arti degerler yaratabiliyor. Ama bunu yaparken tüketiciye hitap edebilmek, dogru iletisimi kurabilmek çok önemli’’dedi. Seminerde ayrica Elektronik ticaret sayesinde, artik, sadece dakikalar içinde onlarca ürünün satabildigi, müsterilerin magaza magaza dolasmadan, alacaklari ürün için gerekli bütün arastirmayi ve karsilastirmayi yapabildigi. Magazalarda bulunamayan birçok ürünün e-ticaret sitelerinde bulabildigi, tek tikla tüm ürünlere ulasilabildigi vurgulandi.

Itibarimiz ne durumda

NK Iletism kurucusu Ebru Koçanali "Itibarimizi dogru yönetebiliyor muyuz?" konulu sunumuyla önemli bilgiler paylasti. Hem bireysel hem de kurumsal itibar konusunun is hayatindaki öneminden ve vazgeçilmezliginden bahseden Koçanali, gençlerin korkunç bir rekabetin içine dogdugunu ve birey olarak fark yaratmalari gerektigini vurguladi. Çalisanlarin istihdam edilmeden önce firmalar tarafindan sosyal medya hesaplarinin incelenerek analiz edildigini, bu nedenle kendimizi tanitan yaptigimiz aktivitelerde bizi ait olan gönderilerin paylasilmasinin önemi ve itibar yönetimi için kendimize Swot analizi yapmamiz ve kendimiz için güçlü, zayif yönlerimiz, firsat ve tehditlerimizi belirlememiz gerekmektedir. Ayrica dogru itibar yönetimi stratejileri olusturmak, kisiler  için hayati önem tasimaktadir.

Seminere Yogun Ilgi

Seminere Teknik Bilimler MYO’dan çok sayida programdan ögrenciler ve ögretim elemanlari katildilar.



Bilgi

Okunma Sayısı: 1311
Eklenme Tarihi: 17.12.2022 01:05:35
Güncelleme Tarihi: 17.12.2022 01:48:16

Paylaş