Haber

11.04.2022 15:40:31

Süt Sektöründe Çig Süt Tedarigi ve Kalitesi Konulu Seminer Gerçeklestirildi

Ak Gida Güney Marmara hammadde satin alma ve pazarlama bölge uzmani Sn.Kadir Atmaca 8 Nisan da gerçeklestirilen çevrimiçi seminerin konugu olmustur. 

Sn. Atmaca, çig süt tedariginde beklenen kalite kriterleri ve bu kriterlerin elde edilmesinde gösterilen çabanin, sagim hijyeni konusunda önem kazandiginin altini çizdi. Çiftliklerde sagim hijyeninin üst düzeye çikarilmasi için sürekli egitimler verilerek kaliteli süt elde edilebildigini belirtti. Sütteki canli bakteri sayisinin öneminden bahsettigi konusmasinda, bakteri sayisinin kabul kriterinin üzerindeki her birimsel artista sütten elde edilecek ürün randimaninda ciddi kayiplar olusturabilecegine iliskin oransal sonuçlara dikkat çekti. 

Sn.Kadir ATMACA 2014 yili Yüksekokulumuz Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programi mezunumuz olmasi nedeniyle heyecanini gizleyemedigi sunumunda, bir gün kendi okulumun ögrencilerine süt sektörü ile ilgili birikimlerini paylasmanin hayallerinden biri oldugunu ifade etti. Ögrencilik yillarinda aldigi egitim ve ögrenciligi yaninda sürdürdügü Süt Ürünleri Ögrenci Toplulugu baskanligi süresince edindigi  kültürel birikimlerin meslek yasaminin her asamasinda ilk günden itibaren çok fayda sagladigini belirtti. Konusmasinin sonunda mezun olacak ögrencilere kariyer planlamasi konusunda tavsiyelerde bulundu. 

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 1265
Eklenme Tarihi: 11.04.2022 15:40:31
Güncelleme Tarihi: 12.04.2022 09:21:23

Paylaş