Ak Gıda Güney Marmara hammadde satın alma ve pazarlama bölge uzmanı Sn.Kadir Atmaca 8 Nisan da gerçekleştirilen çevrimiçi seminerin konuğu olmuştur.
Sn. Atmaca, çiğ süt tedariğinde beklenen kalite kriterleri ve bu kriterlerin elde edilmesinde gösterilen çabanın, sağım hijyeni konusunda önem kazandığının altını çizdi. Çiftliklerde sağım hijyeninin üst düzeye çıkarılması için sürekli eğitimler verilerek kaliteli süt elde edilebildiğini belirtti. Sütteki canlı bakteri sayısının öneminden bahsettiği konuşmasında, bakteri sayısının kabul kriterinin üzerindeki her birimsel artışta sütten elde edilecek ürün randımanında ciddi kayıplar oluşturabileceğine ilişkin oransal sonuçlara dikkat çekti.
Sn.Kadir ATMACA 2014 yılı Yüksekokulumuz Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı mezunumuz olması nedeniyle heyecanını gizleyemediği sunumunda, bir gün kendi okulumun öğrencilerine süt sektörü ile ilgili birikimlerini paylaşmanın hayallerinden biri olduğunu ifade etti. Öğrencilik yıllarında aldığı eğitim ve öğrenciliği yanında sürdürdüğü Süt Ürünleri Öğrenci Topluluğu başkanlığı süresince edindiği kültürel birikimlerin meslek yaşamının her aşamasında ilk günden itibaren çok fayda sağladığını belirtti. Konuşmasının sonunda mezun olacak öğrencilere kariyer planlaması konusunda tavsiyelerde bulundu.
Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv