TBMYO ÖĞRENCİ-SEKTÖR BULUŞMALARI KAPSAMINDA " TÜRKİYENİN PETROL VE DOĞALGAZ POTANSİYELİNE KÜRESEL BAKIŞ VE GELECEĞE YÖNELİK PROJEKSİYONLAR" SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
 TBMYO ÖĞRENCİ-SEKTÖR BULUŞMALARI KAPSAMINDA

Meslek Yüksekokulumuzda Programlar bazında her dönem gerçekleştirilen Seminerler Dizisine 18 Mart 2022 tarihinde “Doğal Gaz ve Tesisatı Programı” tarafından düzenlenen seminer ile devam edildi.

Seminerde konuk konuşmacı olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı(TPAO) Sakarya Offshore Deniz Derin Su Gaz Kuyuları Program Yöneticisi Makine Mühendisi Sayın Erdinç COŞGUN yer aldı. Schlumberger Türkiye-TPAO Operasyonlarının Teknik ve Ticari uygulamalarından sorumlu olan Cosgun, öğrencilerimize küresel anlamda stratejik öneme sahip Petrol ve Doğal Gaz kaynaklarının dünyadaki ve ülkemizdeki rezervlerinden bahsederek bu kaynakların özellikle deniz derin arama ve çıkartılması işlemlerinin nasıl yapıldığını geniş kapsamlı olarak anlattı. Deniz Derin Su Petrol ve Gaz kuyularının açılması, tamamlanması ve borularla kullanıma hazır hele getirilmesi konularına değinerek buralarda kullanılan ekipmanları öğrencilerimize tanıttı. Son dönemde ülkemiz açısından çok önemli bir konu olan Karadeniz’de bulunan doğal gaz kaynağını ve burada gemilerle yapılan sondaj ve ardından yapılan kuyulama işlemlerini belirtti. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan COŞGUN, soru-cevap bölümüyle sunumunu tamamladı. Kendisine Programımız ve Meslek Yüksekokulumuz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [803]