Bilgisayar Programcılığı Programı Sertifikalı Seminer Programı Devam Ediyor
 Bilgisayar Programcılığı Programı Sertifikalı Seminer Programı Devam Ediyor

Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde mesleki eğitimde nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla ULUTEK işbirliği ile 2021-2022 Bahar Dönemi seminerleri devam ediyor. 

24/03/2022 tarihinde Güncel AR-GE Yazılım ekibinden Seren Karaca ve Ferhat Kızıl tarafından “XAF ile Multiplatform Uygulama Geliştirme” konulu seminer Güncel Yazılım AR-GE Merkezi Müdürü Metin Eroğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Seren Karaca ve Ferhat Kızıl XAF ile web, masaüstü ve mobil uygulamaların çok kısa sürede nasıl geliştirilebileceği ile ilgili bir yazılım uygulaması gerçekleştirdiler. Yazılan uygulama öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlamıştır. DevExpress XAF Visual Studio’ya eklenti olarak kurulmakta ve son yıllarda çoklu uygulama geliştirme ve zaman tasarrufu avantajı dolayısıyla kullanımı artmaktadır.

Güncel Yazılım AR-GE Merkezi Müdürü Metin Eroğlu konuşmasında yazılım sektöründe yazılımcı ihtiyacının giderek arttığını ve Bilgisayar Programcılığı programından mezun olan öğrencilerin gelecekte istihdam konusunda bir kaygılarının olmaması gerektiğini, önemli olan atılan her adımın kararlı ve sağlam bir şekilde atılması gerektiğini vurguladı. Günümüzde bilginin sadece okuldan değil aynı zamanda farklı mecralardan da edinilebileceği ve bu şekilde kendimizi geliştirdiğimiz taktirde yetkin birer yazılımcı olunabileceğinin altını çizdi. Öğrencilik yıllarının öğrenim ve gelişime zaman yaratmak için çok uygun olduğunu ve mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Eroğlu günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte gelişen sektörün yeniliklerine hakim olmak gerektiğini, güncel sistemlerle uyumlu ve fonksiyonel olarak çalışabilmenin öneminden bahsetti. Sözlerini noktalarken kişiye  güven konusuna oldukça saygı duyduklarını, hatta bir şirket politikası olarak benimsediklerini ve sektöre atılacak olan gençlerinde karşısındakine güven sağlayabilecek niteliklerde olmalarını tavsiye etti. Eroğlu 21 yıldır yazılım sektöründe olduklarını, her zaman müşterilerine güven duygusunu vererek bugüne kadar yaptıkları tüm yazılım projelerini tamamladıklarını ve başarılı olduklarını vurguladı.    

Eğitimin tamamlanmasından sonra  Bilgisayar Programcılığı Prog. Başk. Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edilerek, gelecekte yapılacak işbirlikleri değerlendirilmiştir. Seminere katılarak bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan Güncel Yazılım AR-GE Merkezi Müdürü Sayın Metin Eroğlu’na, Seren Karaca’ya ve Ferhat Kızıl’a yaptıkları katkılardan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [1.139]