Yüksekokulumuz Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı tarafından 16 Mart 2022 tarihinde, Öğrencilerimiz, Yüksekokul ve Program hocalarımızın katılımıyla çevrimiçi (online) etkinlik düzenlendi. Moderatörlüğünü Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Nalan Çırak’ın yaptığı etkinliğin konuşmacısı Sayın Mustafa ACARÇİÇEK “Et Bilimi“ hakkında mesleki deneyimlerini aktardı. Oldukça ilgi gören etkinlikte, etin besleyici değeri, pişirme yöntemleri, ülkelerin kalkınmışlıkları ile ilgisi ve yarattığı istihdam olanakları, ülkemizdeki hayvancılık ve hayvan popülasyonu hakkındaki istatistik değerlendirmeler, et ürünleri üretiminde kullanılan etlerde kuru ve ıslak kürleme, fermantasyon, emülsifikasyon, fümigasyon teknikleri konularında ayrıntılı bilgi alışverişinde bulunuldu. Yerel et üretimimiz ve et tedarikçilerimizin genel kapasiteleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Karşılıklı soru-cevap şeklinde gerçekleşen etkinliğin son bölümün ardından Sayın Mustafa ACARÇİÇEK ‘ten ileri bir tarihte workshop etkinlik sözü alındı.
Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv