Bilgisayar Programcılığı Programı Sertifikalı Seminer Programı Devam Ediyor
 Bilgisayar Programcılığı Programı Sertifikalı Seminer Programı Devam Ediyor

Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde mesleki eğitimde nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla ULUTEK işbirliği ile 2021-2022 Bahar Dönemi seminerleri devam ediyor. 

16/03/2022 tarihinde İletişim Yazılım Genel Müdürü ve BUSİAD Yön. Kur. Başk. Yard. Tuncer Hatunoğlu tarafından “Dijital Dönüşüm” konulu seminer gerçekleştirildi. Hatunoğlu konuşmasına dönemin bilişim çağı olduğunu ve Bilgisayar bölümü öğrencilerinin bu dönemin en şanslı grubu olduğunu ve bunun da öğrenciler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerine başladı. Dijital Dönüşümü sadece insanları ve iş dünyasını birbirine bağlayan değil, aynı zamanda insanları ve işletmeleri gelir ve verimliliği artırmak için bir araya getiren yeni iş tasarımlarının yaratılması olarak tanımladı. Günümüzde teknolojinin çok hızlı ilerlediğini ve dolayısıyla dijital dönüşümde buna uyum sağlayamayan şirketlerin yok olup gittiğinin altını çizdi. Seminerde öğrencilere Sanayi devriminin gelişim süreci ve günümüzde hangi düzeye geldiği hakkında bilgi verildi.  Dijital Dönüşüm kapsamında Endüstri 4.0’ın  dünyadaki önemi, içerdiği alanlar anlatıldı ve tartışıldı. Yapay Zeka, Sanal ve Artırılmış Gerçeklik, Simülasyon sistemleri, Nesnelerin İnterneti, Siber Güvenlik, Bulut Bilişim, Büyük Veri, Otonom Robotlar, 3D Modelleme ve Endüstriyel Tasarım konularının teknolojiye getirdiği avantajlar örneklerle tanıtıldı.

Hatunoğlu sanayinin dijital dönüşüm sürecinde ihtiyaç duyulan alanlarda ihtiyacı karşılayabilecek yetkinlikte kişilerin yetiştirilmesinin önemi ve sektörün 21. Yüzyıl becerilerine sahip kişileri tercih ettiği bir dönemin başladığını işaret etti. Dijitalleşme ile birlikte sanayide istihdam edilen iş gücü ihtiyacının gelecek dönemde artacağı ve çok daha nitelikli, eğitim ve gelir düzeyi yüksek bir iş gücü yapısının oluşacağı. Önümüzdeki on yılda, istihdamda yetkinlik düzeyi düşük işlerde iş gücünün azalması olası olmakla birlikte, sanayi üretiminin artması ile toplamda yüksek nitelikli işgücü yapısında mutlak bir artış yaşanmasının beklendiğini ifade etti.

Seminere Bilgisayar Programcılığı Prog. Başk. Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım, Öğretim Gör. Uğur Fındıkıoğlu ve Öğr. Gör. Hatice Çavuş katılmışlardır. 

Bilgisayar Programcılığı Programı seminerlerinin yapılmasını destekleyen Teknik Bilimler MYO Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Karahan hocamıza, ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz hocamıza, İletişim Yazılım Genel Müdürü ve BUSİAD Yön. Kur. Başk. Yard. Tuncer Hatunoğlu’na sonsuz teşekkürlerimizi sunarız

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [1.021]