TBMYO Öğrenci-Sektör Buluşmaları Kapsamında "Çiftlikten Sofraya Keçi Sütünün Yolculuğu" Webinarı gerçekleştirildi.
 TBMYO Öğrenci-Sektör Buluşmaları Kapsamında

Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı 2021-2022 Bahar Dönemi seminerleri Seçen Çiftliği Satış Müdürü Arda Birlik’i konuk olduğu webinar ile başladı. 11 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen seminerde “Keçi Sütünün Çiftlikten-Sofraya Yolculuğu” idi. Sn.Birlik, keçi yetiştiriciliğinden başlayarak keçi sütünün süt ürününe işlenişine kadar geçen aşamalarda hammadde teminin öneminden bahsetti. Keçi sütü üretiminin şu an ve gelecekte sektör için çok önemli olduğu paylaşıldı. Avrupa Birliği Sertifikasına sahip olan çiftliklerin sağlaması gereken koşullar hakkında da bilgi aktarımında bulundu. Keçi sütünün temininde yaşanan zorluk nedeniyle keçi sütünden yapılan ürünlerin fiyatlandırmasına yansıyan maliyet ve pazar analizi katılımcılarla ile paylaşıldı. Tüketicinin keçi sütü ürünlerine ait beklentilerinin, pazarlama stratejilerine etkisine değindiği konuşmasını, öğrencilerin sorularını cevaplayarak tamamladı.

Haber Tarihi : [14-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [889]