Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencileri için Öğrenci-Sektör Buluşmaları Sertifikalı Seminer Programı Başladı
 Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencileri için Öğrenci-Sektör Buluşmaları Sertifikalı Seminer Programı Başladı

Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin mesleki gelişimi, sanayi ile buluşması ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde mesleki eğitimde nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla ULUTEK işbirliği ile 2021-2022 Bahar Dönemi seminer programları başladı. Sekiz adet eğitimden oluşan seminer programını tamamlayan öğrenciler sertifika almaya hak kazanacaklardır. Bilgisayar Programcılığı Prog. Başk. Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım tarafından organize edilen seminer programlarıyla gençlerin istihdam edilebilirliğini kolaylaştırmak, mesleki bilgi ve beceri düzeylerinin yükseltilmesi ve teknolojik gelişmelere adaptasyonunun sağlanması amaçlanmaktadır.

Seminerimiz 10/03/2022 tarihinde ULUTEK Teknopark Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını yapan ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Dünya, dijitalleşme ile çok hızlı bir değişim sürecine girdi. Gençleri bu değişim sürecine dâhil edebilmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Gerçekleştirdiğimiz seminerde çalışmalarımızın bir sonucu ve yoğun öğrenci katılımından dolayı mutluluk duydum. Çağımızın artık gerekliliği haline gelen bu dijital dönüşüm sürecine dâhil olmanızın önemi çok fazla” dedi.

ITHINKA Yazılım firması Genel Müdürü Ertuğrul Bektaş tarafından “Dijital Dünya ve METAVERSE Alemi” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde öğrencilere METAVERSE Sanal Evreni, insanların hiçbir fiziksel çaba harcamaksızın artırılmış sanal gerçeklik cihazları sayesinde tamamen zihinsel olarak kendilerini hissettikleri algısal evren hakkında bilgiler verildi. Bu teknoloji sayesinde insanlar edindikleri sanal ve arttırılmış gerçeklik cihazları sayesinde alışveriş yapma, sinemaya gitme, kafede zaman geçirme gibi pek çok eylemi fiziksel bir çaba harcamaksızın yapma fırsatlarının olduğu uygulamalar gösterildi.  Ayrıca yazılımda yenilikçi ve yaratıcı olma ve blok zinciri uygulamalarının önemi konusunda bilgiler verildi.

Ayrıca seminer programında ITINKA’da Yazılım Ekip Lideri olarak çalışan 8 yıl önce mezun olmuş öğrencimiz Osman Abay “Yazılımcının Başarı Hikayesi” konulu sunumunda kendi başarı hikayesini ve deneyimlerini paylaştı. Kendisinin de öğrenciyken Bilgisayar Programcılığı Programı tarafından yapılan bir seminer programında semineri veren şirketle tanışarak staja başladığını ve bundan sonraki süreçte başarılarının artarak devam ettiğini belirtmiştir. Öğrencimiz Osman ABAY başarı hikayesinde kendisinin birçok yazılım projesi geliştirdiğini, çok sıkı çalıştığını ve başarıya ulaştığını anlatmıştır.  Ayrıca yazılım konusunda bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmıştır. Mezun ve yazılım sektöründe başarılı olmuş öğrencimiz seminere katılan öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmıştır.

Bilgisayar Programcılığı Programı seminerlerinin yapılmasını destekleyen Teknik Bilimler MYO Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Karahan hocamıza, ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz hocamıza, ITHINKA Yazılım Firması Genel Müdürü Ertuğrul Bektaş’a ve Mezun öğrencimiz ITHINKA Yazılım Ekip Lideri Osman Abay’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [831]