Haber

12.04.2021 15:11:16

Süt Endüstrisi: Süreç, Izleme ve Kalite Webinari Gerçeklestirildi

B.U.Ü Teknik Bilimler M.Y.O- Süt ve Ürünleri Tekonolojisi Programinin “Ögrenci-Sektör” bulusmalari kapsaminda düzenledigi webinar’in knuklari Eker Süt A.S Üretim Müdürü Sn. Zafer Cansev ve Sivi Ürünler Sorumlusu Sn Mustafa Üçüncü oldular.

 

Sn. Cansev Eker Süt ürünleri A.S’nin tarihsel büyüyüsünü ve mevcut kapasitesi ile ilgili giris konusmalarinda, son asamada 1700 personel ile günde 700-800 Ton sütü ürüne dönüstürdüklerini ve tüketici begenisine arz ettiklerini ifade etti.

 

Sn.Üçüncü ise sütün fabrikaya girisinden baslayarak, hangi kalite noktalarinda ne gibi analizler yapildigini ve süt üretiminde süreçlerin ana akisindan bahsetti. Daha sonra Gida egitimi almis tüm teknikerlerin firma açisindan çok önemsendigini ve önemli tüm noktalarda gida egitimini alan teknikerlerden faydalandiklarini ifade etti. Sn. Mustafa Üçüncü son olarak Eker A.S’de is basvurusunda nasil bir degerlendirme diyagramindan geçerek ise alim sürecinin yürütüldügünü, aday teknikerlerin bu konuda dikkat edecekleri konular ve uygulanan sinavlarin konu basliklarini paylasti.

Sn Cansev fabrikanin otomasyon sistemi üzerinden önce otomatik temizlik sistemi (CIP), daha sonra sütün akis içerisinde geçtigi asamalar ve parametreler üzerinde çok ayrintili bir bilgilendirme yapti.

Süt ve Ürünleri programi ögrencileri için üretim ve ise alim sürecine ait çok degerli bir sunum gerçeklestirildi.

Katkilari için Sn. Zafer Cansev ve Sn. Mustafa Üçüncü’ye tesekkür ederiz.


 



Bilgi

Okunma Sayısı: 1694
Eklenme Tarihi: 12.04.2021 15:11:16
Güncelleme Tarihi: 12.04.2021 15:11:16

Paylaş