Tam Otonom Yapay Zeka ile Multicopter Programlama Semineri Gerçekleştirildi
 Tam Otonom Yapay Zeka ile Multicopter Programlama Semineri Gerçekleştirildi

Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin mesleki gelişimi, sanayi ile buluşması ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde  “Tam Otonom Yapay Zeka ile Multicopter Programlama” semineri tamamlandı.  Bu seminerle programlama öğrencilerinin mesleki bilgi ve beceri düzeylerinin yükseltilmesi ve yeni teknolojik gelişmelere adaptasyonunun sağlanması amaçlanmıştır.

Bizpark Bilişim Genel Müdürü Emre Balcı ve Yazılım Uzmanı Kadir Akbulut tarafından verilen seminerde, yapay zeka, otonom sistemler, görüntü işlemre, insansız hava araçları dron programlama, sanal ve artırılmış gerçeklik, akıllı robotlar ve hava araçları için geliştirilen multicopter yazılımlar anlatıldı. Günümüzde yapay zeka, makine öğrenmesi, bilimsel araçlarla algoritma tasarımları ve endüstriyel sistemler için yazılım geliştirmenin öneminden bahsedildi.

Yapay zeka uygulamaları için kullanılan programlama dilleri Python, C Sharp, C++, Java vb. ve Bizpark Bilişimin Uçak projeleri için geliştirdiği yapay zeka otonom yazılımı anlatıldı. Dronlar için geliştirilen yazılımların temel prensibi ve yazılım geliştirme süreçleri anlatılarak, öğrencilerin bu konudaki farkındalığı arttırılmıştır.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Mar-2021]

Haber Görüntüleme : [2.030]