Haber

22.03.2022 10:24:03

Et Bilimi Semineri Basariyla Gerçeklestirildi

Yüksekokulumuz Et ve Ürünleri Teknolojisi Programi tarafindan 16 Mart 2022 tarihinde, Ögrencilerimiz, Yüksekokul ve Program hocalarimizin katilimiyla çevrimiçi (online) etkinlik düzenlendi. Moderatörlügünü Program Baskani Ögr. Gör. Dr. Nalan Çirak’in yaptigi etkinligin konusmacisi Sayin Mustafa ACARÇIÇEK “Et Bilimi“ hakkinda mesleki deneyimlerini aktardi. Oldukça ilgi gören etkinlikte, etin besleyici degeri, pisirme yöntemleri, ülkelerin kalkinmisliklari ile ilgisi ve yarattigi istihdam olanaklari, ülkemizdeki hayvancilik ve hayvan popülasyonu hakkindaki istatistik degerlendirmeler, et ürünleri üretiminde kullanilan etlerde kuru ve islak kürleme, fermantasyon, emülsifikasyon, fümigasyon teknikleri konularinda ayrintili bilgi alisverisinde bulunuldu. Yerel et üretimimiz ve et tedarikçilerimizin genel kapasiteleri hakkinda bilgiler paylasildi. Karsilikli soru-cevap seklinde gerçeklesen etkinligin son bölümün ardindan Sayin Mustafa ACARÇIÇEK ‘ten ileri bir tarihte workshop etkinlik sözü alindi.



Bilgi

Okunma Sayısı: 1965
Eklenme Tarihi: 22.03.2022 10:24:03
Güncelleme Tarihi: 22.03.2022 10:24:19

Paylaş