Haber

28.11.2023 13:23:38

BUÜ ve Zorlu Tekstil katma degerli projeler için isbirligi yapacak

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) ile Zorlu Tekstil arasinda arastirma ve gelistirme çalismalarinda isbirligi yapilmasina dair protokol imzalandi.

Kurumlarin ortak proje üretmesi, yenilik odakli çalismalarin yürütülmesi ve ögrencilere staj olanaklarinin artirilmasini saglayacak protokole Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz ile Zorluteks Tekstil Ar-Ge Merkezi Müdürü Murat Yildirim ve Zorlutekst Tekstil Tasarim Merkezi Müdürü Gamze Mutlu imza atti.

AKADEMIK BILGI ILE SEKTÖRÜN DENEYIMI BULUSACAK

Protokol töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Arastirma Üniversitesi vizyonuyla hareket eden BUÜ’nün nitelikli proje, Ar-Ge çalismalari ve katma deger olusturacak faaliyetlere her daim hazir oldugunu dile getirdi. Köklü bir üniversite olduklarini ve barindirdiklari akademik bilgiyi toplumun her kesimi ile paylasmayi arzu ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Gerek fakülte düzeyinde gerekse de meslek yüksekokullarimiz bünyesinde son derece kiymetli akademik personele sahibiz. Nitelikli egitim-ögretimin yani sira Ar-Ge odakli yürüttügümüz çalismalarin daha üst seviyelere çikmasina gayret ediyoruz. Bu anlamda is dünyasi temsilcileriyle yakin iliskiler kurduk ve bu iliskileri gelistiriyoruz. Zorlu Tekstil de ülkemizin önde gelen isletmeleri arasinda yer aliyor. Bizdeki akademik bilgiyi, sirketin pratik bilgisi ile birlestirmeyi ve bu isbirliginden nitelikli projeler üretebilmeyi hedefliyoruz. Geçmiste kiymetli çalismalar yaptigimiz Zorlu Tekstil ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz basta olmak üzere tüm fakülte ve meslek yüksekokullarimizi kapsayacak bir sekilde isbirligi yapmayi hedefliyoruz. Sirketin deneyimi ve destegi hepimiz için özel bir önem tasiyor. Taraflara hayirli olmasini diliyoruz” seklinde konustu.

PROJE ORTAKLIGI GELISEREK DEVAM EDECEK

Isletme olarak global kosullarda üretim ve çalismalar yürüttüklerini açiklayan Zorluteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S. Ar-Ge Merkezi Müdürü Murat Yildirim, BUÜ Teknik Bilimler MYO ve Tekstil Mühendisligi Bölümü özelinde sürdürülecek isbirliginin kendileri için son derece degerli oldugunu aktardi. Akademik ve bilimsel temelli proje ortakliginin taraflara katki sunacagini söyleyen Murat Yildirim, isbirliklerinin çesitlendirilmesi ve gelistirilmesi için her türlü destege hazir olduklarini dile getirdi. Tasarim Merkezi Müdürü Gamze Mutlu da protokolün kiymetli projelere kapi açacagina inandiklarini vurguladi.

ÖGRENCILERE STAJ IMKANI

Toplantida söz alan BUÜ Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Türkiye’nin önemli isletmelerinden birisi olan Zorlu Tekstil ile yapilacak isbirliginin taraflara hayirli olmasi temennisinde bulundu. Karahan, özellikle Moda Tasarim Programi’nda egitim alan ögrencilerin staj ve uygulama dersleri konusunda degerli bir firsat elde etmis olacaklarini sözlerine ekledi.

Protokol imza töreninde BUÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Dilek Kut, Teknik Bilimler MYO yöneticileri ile firma yöneticileri ve akademisyenler de hazir bulundu.



Bilgi

Okunma Sayısı: 645
Eklenme Tarihi: 28.11.2023 13:23:38
Güncelleme Tarihi: 28.11.2023 13:23:38

Paylaş