Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi 50. Komite Ziyareti
Bursa Uludag Üniversitesi Teknik Bilimler MYO’u Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) 50. Meslek Komitesinin üyelerini agirladi. BTSO 50. Komite Baskani Aydin ÖZDEMIR, Baskan Yrd. Ögr. Gör. Basri KUL, Uydu Teknolojileri, Elektrikli, Elektronik Ürünler Imalati ve Ticareti ile Servis Hizmetleri Faaliyetleri Komite Üyeleri Osman ARSLAN, Tezcan ÖZKAN, BTSO Personeli Hakan DARILMAZLAR ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Müd. Yard. Ögr. Gör. Ebru YENIMAN YILDIRIM, Hibrid ve Elektrikli Tasitlar Teknolojisi ögretim elemanlari Prof. Dr. Hidir Selçuk NOGAY, Ögr. Gör. Cafer KAPLAN, Ögr. Gör. Dr. Hande UNGAN, Ögr. Gör. Dr. Pelin DEMIR, Elektronik Teknolojisi ögretim elemanlari Ögr. Gör. Özcan TEMEL ve Ögr. Gör. Nüket ACARSOY katilimlariyla bir isbirligi toplantisi gerçeklestirildi.
Teknik Bilimler MYO Tanitildi
Uydu Teknolojileri, Elektrikli, Elektronik Ürünler Imalati ve Ticareti ile Servis Hizmetleri Faaliyetleri sektöründe nitelikli eleman yetistirilmesi sürecinde yapilan çalismalarin degerlendirildigi toplantisinda Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan tarafindan okulumuzun tanitim sunumu yapildi. Okulumuzun misyonu, vizyonu, stratejik hedefleri, programlar ve üniversite sanayi is birlikleri tanitildi.
Mesleki Egitime Gereken Önem Verilmeli
BTSO 50. Komite Baskani Özdemirsim Iletisim Hizmetleri Sanayi ve Tic. A.S. Genel Müdürü Aydin Özdemir “Mesleki egitimin ülkemizde çok önemli oldugunu ve bu konuya önem verilmesi gerektigini” vurguladi.” Okulumuz ile BTSO arasinda is birliginin devam etmesi, ögrencilerin sektör ile bulusturulmasi ve ilgili konularda yapilacak çalismalarla Yüksekokulumuz ögrencilerine gerekli destegin verilmesi gerekiyor” seklinde konustu.
BTSO 50.Meslek Komitesi üyesi Osman Arslan, KOBI’lerin sanayiye ciddi destek sagladigini, ögrencilere KOBI’ler konusunda bilgilendirme yapilmasinin önemi ve sektörde büyük firmalar kadar KOBI’lerin de önemli yer tuttugunun bilinmesinin önemine degindi. Elektronik sektöründe sektörün beklentilerini karsilayacak nitelikte teknik elemanlar yetistirilmesinin çok önemli oldugunu, ögrencilerin egitim sürecinde sanayi isbirlikleri ile desteklenmesi gerektigi ve kendilerinin de her zaman okulumuza destek verecegini” ifade etti.
BTSO 50.Meslek Komite Üyesi Tezcan ÖZKAN, firmasinin Japonlara satildiktan sonra sistemin nasil otomasyona dönüstürülebilecegi, insanlarin nasil robotlastirilabilecegi, bilgiye en üst seviyede nasil ulasilabilecegini ögrendiklerini, bu noktada ara eleman yetistirilmesi ve MYO’larin gelismesinin en önemli nokta oldugu ifade etti.
BTSO 50. Komite Baskan Yard. Ögr. Gör. Basri KUL, Elektronik ve Otomasyon Sektörünün çok hizli ilerleyen bir sektör oldugunu ve bu konuda egitim taleplerinin çok fazla oldugunu BTSO 50.Meslek Komitesi üyelerine egitim verilebilmesi için bir egitim planlamasi yapilmasi gerektigini ifade etti
Nitelikli Ögrenciler Yetistirilmesine Özen Gösteriyoruz
Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ise “Ögrencilerin mesleki gelisimini destekleyerek nitelikli ara eleman yetistirilmesine yönelik mezun kalitesini arttirmak için gereken çabayi gösteriyoruz. Egitim kalitemizi gelistirmek için, teknolojik ve fiziksel altyapimizi gelistirmeye sürekli devam ediyoruz. BTSO ile Isbirliginden memnunuz ve gelecekte yapilacak farkli isbirliklerine de açigiz” seklinde konustu.
Hibrid ve Elektrikli Tasitlar Teknolojisi Program Bask. Ögr. Gör. Cafer KAPLAN, “Hibrid ve Elektrikli Tasitlar Teknolojisi programinda ögrencilere uygulamali egitim vererek, nitelikli teknik eleman yetistirme konusunda çaba harciyoruz. Programda yetisen ögrencilerimiz mesleki olarak gerekli yetkinlige sahip olarak mezun olmaktalar. Mezun olduktan sonra Bursa’da bu konuda istihdam olanaklari çok fazla. Sanayi isbirliklerimiz ile ögrencilerimizi birçok konuda gelistiriyoruz” seklinde konustu. Isyeri egitimi kapsaminda da ögrencilerin sahada çalistirilmasi saglanarak, firmalarin da kalifiye eleman ihtiyacinin karsilanabilecegini vurguladi. Ayrica Bosch, Renault ve Karsan gibi büyük firmalarla is birligi protokollerinin oldugu, firmalarda ihtiyaç analizi yaptiklarini, yapilan ihtiyaç analizlerine göre firmalarin egitim süreçlerini planladiklarini, BTSO 50. Meslek Komitesi üye firmalarina da ayni sekilde egitim destegi saglanabilecegini ifade etti.