Staj Bilgilendirmesi

Lütfen Sonuna Kadar Okuyunuz...!

Soru: Staj Başvuruları Ne Zaman?

Cevap: Staj başvurularını şu andan itibaren stajınızın başlamasına en az üç hafta kalana kadar tüm staj belgelerinizi teslim etmelisiniz.

Soru: Staj Belgelerini Nereden İndirebiliriz?

Cevap: Staj belgelerinizi Tarla Bitkileri sitenizin Lisans başlığı altında, Staj alt başlığına tıklayarak ilgili belgelerinizi indirebilirsiniz.

Soru: Staj Belgelerimizi Kime Teslim Etmeliyiz?

Cevap: Tüm ilgili belgelerinizi doldurduktan sonra öncelikle staj koordinatörlerinden Araş. Gör. Perihan Ceren ÖZER'e daha sonrasında Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nuray AKBUDAK'a, ardından staj birimine (Dekanlıkta) teslim etmeniz gerekmektedir.

Soru: Stajımızı Nerelerde Yapabiliriz?

Cevap: Stajını bölümünüzde yapabileceğiniz gibi, enstitülerde, bakanlıklarda ve kurumsal özel firmalarda (May, Syngenta, Limagrain vb.) yapabilirsiniz.

Soru: Stajımızı ZMO ve Tarım Kredi Kooperatiflerinde yapabiliyor muyuz?

Cevap: Hayır

Soru: Staj Ne Zaman Başlayacak?

Cevap: 12 Temmuz- 10 Eylül tarihleri arasında staj yapabilirsiniz.

Soru: Yaz Okulu Yapacaklar Staj Yapabilir mi?

Cevap: Yaz okulunun stajla çakışmaması durumunda yapabilirler. Yaz okulu tarihlerinin takip edilmesi ve bu duruma göre staj vaktinin ayarlanması öğrencilerin sorumluluğundadır.

Soru: Mezun Durumunda Bulunup Yalnızca Bölüm Stajı Kalanlar Staj Bitiminde Hemen Mezun Olabilecekler mi?

Cevap: Evet. Staj bitiminde öğrenci işlerine başvuruda bulunarak sınav talebi oluşturabilirler. Staj sınavlarını erken yaparak bu öğrencilerin mezuniyet aşaması sınavdan başarılı olmaları durumunda tamamlanabilecektir.

Soru: Staj Sınavı Nasıl Yapılacak?

Cevap: Staj sınavı, staj bitiminde 2021-2022 Güz dönemi başlamadan önce öğrenciler ile yüzyüze ve birebir olacak şekilde yapılacaktır. Staj sınavı sözlü yapılması planlanmaktadır.

Soru: Staj Defterini Nasıl Hazırlamalıyız?

Cevap: Staj defterinizi staj formatına uygun şekilde hazırlayarak, staj boyunca yaptığınız işlemleri, bilimsel açıklamalar ile anlaşılır ve okunaklı biçimde yazmalısınız. Staj defterini günlük doldurur gibi doldurmamalısınız.

Soru: Stajın iptal olma veya Online olma ihtimali var mı?

Cevap: Covid-19 nedeni ile ülke genelinde ne karar alınacağını net bir şekilde bilememekteyiz. Bu nedenle son gelişmelerden tüm staj adayı öğrencilerimizi haberdar edeceğiz.

Daha detaylı bilgi için linke tıklayınız Ziraat Fakültesi Staj İşlemleri

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular