DUMANSIZ HAVA SAHASI
 DUMANSIZ HAVA SAHASI

GÖRÜKLE KAMPÜSÜ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PARKIMIZI TÜTÜNSÜZ AÇIK ALAN OLARAK İLAN EDİYORUZ ! DAVETLİSİNİZ !


1987'de Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organization – WHO) tarafından başlatılan ve her yıl 31 Mayıs’ta kutlanan “Dünya Tütünsüz Günü, tütünün sağlığa zararlı etkileri ve nikotin endüstrisinin özellikle gençler arasında sömürücü taktikleri hakkında farkındalık oluşturur. Amaç, tütün kaynaklı hastalıklar ve ölümleri azaltmaktır. Tütün sorunu, dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biridir ve dünya genelinde yılda yaklaşık 8,3 milyon insanı öldürmektedir. Bu ölümlerin 7 milyondan fazlası doğrudan tütün kullanımının sonucuyken, yaklaşık 1,3 milyon ölüm sigara içmeyenlerin ikinci el dumana maruz kalmasından kaynaklanmaktadır (WHO Web, 2024) .

Tütün ve tütün ürünlerinin, çevre, ekonomi ve hem sigara içenlerin hem de içmeyenlerin sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahip olduğu dünyada kabul edilen bir gerçektir. Tütün kullanımının azaltılması, bulaşıcı olmayan hastalıklardan (BOH) kaynaklanan erken ölümleri 2030 yılına kadar üçte bir oranında azaltmayı hedefleyen Sürdürülebilir Kalkınma Amacını gerçekleştirme yolundaki küresel çabalarda da büyük bir rol oynamaktadır. 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacının birçoğu tütün kullanımıyla doğrudan veya dolaylı olarak ilişkilidir. Tüm insanlar temiz hava soluma temel hakkına sahiptir ve tütünsüz ortamlar bu hakkın garanti altına alınması için gereklidir. Kampüsümüzün kullanıcıları olan öğrencilerimiz, personelimiz ve ziyaretçilerimizin temiz hava soluma haklarının farkındayız!

BUÜ Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü, BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Prof. Dr. Nihat Özyardımcı Sigara Bırakma Polikliniği işbirliği ve Rektörlüğümüzün onayıyla SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PARKI, Görükle Kampüsümüzdeki ilk tütünsüz açık alan olarak belirlenmiştir. 31 Mayıs 2024 Cuma günü, saat 11.00-12.00 arası, bu mutluluğumuzu paylaşmak için sizleri Sürdürülebilirlik Parkı’na bekliyoruz !

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-May-2024]

Haber Görüntüleme : [133]