BUÜ Kompost Projesi

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ve Nilüfer Belediyesi arasında imzalanan protokolle Nilüfer Belediyesinin paydaş olduğu Ufuk Avrupa (EU Horizon) projesi FUSILLI ( Fostering the Urban Food System Transformation through Innovative Living Labs Implementation) kapsamında üniversite kampüsümüzde bulunan işletmelerin çay ve kahve atıkları belediye tarafından toplanarak kompost yapımında kullanılacaktır. Bu konudaki işbirliğinin ilk adımını oluşturan protokolun imza töreninde Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Güleş, Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Sağlıklı Kentler proje ofisi yetkilileri, BUÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü ve Atık Yönetim Merkezi yetkilileri bulunmuştur.

Bu işbirliğinin kampüsümüzde sürdürülebilir gıda tüketimi konusundaki farkındalığı arttırmasını diliyoruz!

Haber Tarihi : [24-May-2024]

Haber Görüntüleme : [152]