Dünya KOAH Günü’nde Sigarayı Bırakma Yöntemlerini Konuştuk
 Dünya KOAH Günü’nde Sigarayı Bırakma Yöntemlerini Konuştuk

Dünya KOAH Günü’nde Sigarayı Bırakma Yöntemleri Konuşuldu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrencileri, akademik ve idari personeli uzmanlarından sigarayı bırakma yöntemlerini ve sigarayı bırakmış hastaların deneyimlerini dinlemek için bir araya geldi.

BUÜ Sürdürülebilir Kampüs ve Tütünsüz Kampüs Projeleri kapsamında düzenlenen “Sigarayı Bırakıyoruz” etkinliği, öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personelden ve sigarayı bırakmak isteyen hastalardan yoğun ilgi gördü. Etkinlikte Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Güray Salihoğlu, Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Turhan, Tütünsüz Kampüs Projesi Yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet KARADAĞ, Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Alis Özçakır ve Prof. Dr. Züleyha Alper de hazır bulundu. Sigara Bırakma Polikliniği’nde gerçekleştirilen etkinliğe daha önce sigarayı bırakmış ve sigarayı bırakmak isteyen hastalar ve hasta yakınları eşlik etti.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN %38’i SİGARA KULLANIYOR

Programda Tütünsüz Kampüs Projesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mehmet KARADAĞ kampüs sınırları içinde sigara satışının yapılmadığını vurguladı. 2019 yılında 10318 öğrenciye uyguladıkları anketin sonuçlarını açıklayan Prof. Dr. Mehmet KARADAĞ, öğrencilerimizin %38,4’ünün sigara kullanmakta olduğunu ve %10,4’ünün ise kullanıp bırakmış olduğunu belirtti. Üniversitedeki sigara kullanım oranının toplum ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Karadağ, Tütünsüz Kampüs olma yolunda atılması gereken adımların altını çizdi.

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN BAŞVURAN HASTA SAYISI 1665

BUÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı bünyesinde 2020 yılında faaliyete geçen Prof. Dr. Nihat Özyardımcı Sigara Bırakma Polikliniği adına konuşma yapan Prof. Dr. Alis Özçakır bugüne kadar 1665 hastanın başvuru yaptığını, 3000’den fazla kontrol görüşmesi yapıldığını aktardı. Başvuruların %65,3’ünün erkek, %34,6’sının kadın olduğunu belirten Özçakır, “Polikliniğe başvurmak isteyen hastalarımız Alo 171’i arayıp randevu alabilirler” şeklinde konuştu.

Etkinlik, sigarayı bırakmış bir hastanın ve hasta yakınlarının yaşadığı süreci aktarması ve Sürdürülebilir Kampüs Topluluğu öğrencilerinin sorularıyla devam etti. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : [768]