SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KESİN KAYIT TARİHLERİ ve GEREKLİ BELGELER (HES KODU)

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVINI KAZANAN ADAYLARIN KESİN KAYIT TARİHLERİ VE İSTENEN BELGELER

Kesin Kayıt Tarihleri: 07-11 Eylül 2020 (Saat 17:00 e kadar)

Yedek Adayların Kayıt Tarihleri: 14-18 Eylül 2020 (Saat 17:00 e kadar)

Kayıt Yeri: BUÜ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ

Kayıt için gerekli belgeler:

1- Nüfus Cüzdan Fotokopisi.

2- İki(2) Adet Fotoğraf

3- Programın özel koşulları arasında programa kayıt olabilmek için sağlık raporu istenen programlara yerleşen adayların, ''herhangi bir hastalığı olmadığına'' dair düzenlenmiş tek hekim Sağlık Raporu.

4- Kampüse gelmeden önce tüm yeni öğrencilerin süresiz HES kodu oluşturması ve çıktısını alarak kayda getirmeleri gerekmektedir. HES kodu almak için https://heskod.saglik.gov.tr/hes.html adresinde anlatılan işlemlere göre veya turkiye.gov.tr adresi üzerinden, Sağlık Bakanlığı HES kodu Üretme ve Listeleme seçeneği ile alınır.

5-Adayın Mezun Olduğu Ortaöğretim Kurumundan Aldığı Diplomanın Aslı ya da Yeni Tarihli Mezuniyet Belgesinin ASLI.

6- 29 Yaşından Büyük Olan Erkek Adayların “Askerlikle İlişiği Yoktur” Belgesi.

7-  Başka Üniversitelerde kaydı olan öğrenciler ilgili üniversitedeki ve YÖKSİS deki kayıtlarını sildirerek kayıt olmaya geleceklerdir.

8- Milli sporcu kontenjanından giren öğrencilerin resmi onaylı Millilik belgesinin aslı veya noter onaylı sureti

KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİ KAYDA KENDİSİ GELECEKTİR.

Not: Yedeklerin kayıtları

Yedek adaylardan; asil adaylardan istenilen belgelerin tamamı isteneceğinden adayların kayıt belgelerini hazır bir şekilde bulundurmaları gerekmektedir.

Adaylar kendilerine bildirilen tarihler arasında kayıt yaptırmakla yükümlüdürler.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN

Kesin Kayıt Tarihleri: 07-11 Eylül 2020 (Saat 17:00 e kadar)

Kayıt Yeri: BUÜ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ

Yedek Adayların Kayıt Tarihleri: 14-18 Eylül 2020 (Saat 17:00 e kadar)

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1- Lise diplomasının aslı (fotokopi, onaylı fotokopi veya mezun olduğunu belirten yazı ya da belge kabul edilmeyecektir.)

2- Lise diplomasının Türk Liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren "Denklik Belgesi”

(Denklik belgesi, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden ya da yurt dışındaki eğitim müşavirliklerinden/ataşeliklerden alınacaktır. Kayıt tarihi itibariyle son bir yıl içerisinde alınmış olmalıdır.)

(Denklik belgesi olmayan öğrencilerin kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.)

3- Pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfanın Büyükelçilik, Türkiye’deki Konsolosluk veya noterlerden onaylanmış fotokopisi.

4- Kayıt olunacak programın eğitim dilini (Türkçe / İngilizce), eğitim alacak şekilde bildiğine dair Uluslararası geçerliliği olan ve Ülkenizdeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu'ndan onaylanmış ”Yeterlilik Belgesi”. (Programın eğitim dili için yeterlilik belgesi ibraz edemeyenler bir yıl dil öğrenmesi için hazırlık programına devam edeceklerdir.)

5- 2 adet fotoğraf.

6- İkamet izin belgeleri; (Kayıt Hakkı Kazanan Yabancı Uyruklu Öğrenci İkamet İzin Kılavuzu).

7Programın özel koşulları arasında programa kayıt olabilmek için sağlık raporu istenen programlara yerleşen adayların, herhangi bir hastalığı olmadığına dair düzenlenmiş tek hekim Sağlık Raporu.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [02-Eyl-2020 11:54]