BEBKA Mali Destek Programı Toplu İmza Töreni Gerçekleşti
 BEBKA Mali Destek Programı Toplu İmza Töreni Gerçekleşti

BEBKA Mali Destek Programı Toplu İmza Töreni Gerçekleşti

 

BEBKA Mali Destek Programı Toplu imza töreni başlarken katılımcılara bir anket uygulaması yapılmıştır. “Mesleki Eğitimin Ülkemizde Gelişimini Desteklemek için Neler Yapılması Gerektiği” ile ilgili soruya 416 kişi katıldı ve sonucunda 57 kişi Kapasite Geliştirme, 114 kişi Dijitalleşme, 136 kişi Müfredat Geliştirme, 172 kişi ModernEeğitim Altyapıları, 176 kişi Eğitici Eğitimleri ve 308 kişi Sanayi ve Okul işbirliği cevabını vermiştir. Bu sonuca göre Sanayi ve Okul işbirliğinin önemi bir kez daha vurgulanmıştır.

Konuşmalarında BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Mesleki ve teknik eğitimin öneminden bahsetti. 2010-2018 yılları arasında destek programlarıyla 213 Milyon TL yatırım desteği verdiklerini belirtmiştir. 2019 yılı Mali Destek Programının 27 Milyon TL olduğu, 17 Milyon TL’nin Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi, 10 Milyon TL’nin  da Girişimciliğin Geliştiirlmesi için tahsis edildiği ve 2019 yılı için Mali Destek Programından toplam 16 Meslek Lisesi, 2 MYO ve 1 BUTGEM olmak üzere  toplam 19 projeye destek verdiklerini ifade etmiştir.
 

BTSO Yönetim kurulu üyesi Osman Nemli,  Mesleki Eğitimin önemi tartışılmaz olduğunu, sanayinin en önemli istihdam ihtiyacının mesleki eğitimden mezun kişiler oluşturduğunu ifade etmiştir. BTSO olarak mesleki ve teknik eğitimi desteklediklerini ve bu desteği BTSO’ya bağlı mesleki eğitim kurumu olan BUTGEM kurumuyla da mesleki ve teknik eğitimler vererek bu sürece destek verdiklerini vurgulamıştır.
 

Sayın Rektörümüz Saim Kılavuz, Bilim ve aklın aydınlığında önümüzdeki süreçte mesleki ve teknik eğitime gereken önemin verilmesi gerektiği sözleriyle konuşmasına başlamıştır. Üniversitelerde lisans,  yüksek lisans mezunlarının yanında toplumun en büyük ihtiyacının meslek lisesi ve meslek yüksekokulu mezunları olduğunu söylemiştir. Bursa Uludağ Üniversitesinde 15 MYO olduğunu ve bu yüksekokulların doluluk oranının %97,4 olduğunu, yüksekokullarımızın çok tercih edildiğini ve Teknik Bilimler MYO’nun Türkiye’de bir numara olduğunu belirtmiştir.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  Bursa’nın 2023 hedefleri çerçevesinde üretim, ticaret ve mesleki teknik eğitim olduğunu belirtmiştir. Sektörde nitelikli işgücüne ihtiyaç olduğunu bunun da mesleki eğitimle sağlanabileceği vurgusunu yapmıştır. Büyükşehir Belediyesinin BUSMEK’de mesleki ve teknik eğitimler yaparak bu sürece destek olduğunu belirtmiştir. Mesleki eğitimin ülkemizin gelişimi için çok önemli olduğunu ve  BEBKA’nın da bu çerçevede bu misyonu yerine getirdiğini dile getirmiştir.

Bursa Valisi Yakup Canbolat BEBKA’nın mesleki eğitimin geliştirilmesi için önemli bir kurum olduğunu ve çok sayıda projeyi desteklediğini belirtmiştir. Bölge vizyonu bölgenin kalkınmasına destek vermek, rekabetçi ve sürdürülebilir üretim için mesleki eğitimin çok önemli olduğu vurgusunu yapmıştır. Bursa ilinde mesleki eğitim alan 56.334 kişi olduğunu ve istihdam için nitelikli eleman sayısının arttırılması gerektiğini söylemiştir. Mesleki ve teknik eğitimin gelişimi için Sanayi ve okul işbirliğinin önemini vurgulamıştır. Bölgenin rekabet gücünün arttırılması için BEBKA’nın 2019 yılı içinde 11 milyon TL destek ile bölgede mesleki eğitimin gelişimine katkı sağladığını belirtmiştir.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : [632]