BUÜ’den Tekstil ve Hazır Giyim İhracatçısına Nitelikli Personel Desteği
 BUÜ’den Tekstil ve Hazır Giyim İhracatçısına Nitelikli Personel Desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) arasında gerçekleştirilen protokol ile moda tasarım alanında iş dünyasının talep ettiği nitelikli personel kaynağı oluşturulacak.

UHKİB ile BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, moda tasarım alanında eğitim, atölye ve laboratuvarların ortak kullanımı için işbirliği anlaşması imzaladı. Protokol sayesinde öğrencilerin mesleki eğitim uygulamaları ve yaz stajları konusunda karşılıklı adımlar atılarak nitelikli insan kaynağı oluşturulacak. Ortak çalışmalar sayesinde Türkiye’nin hazır giyim ve konfeksiyon alanındaki rekabetçiliğine katkı sağlanması hedefleniyor.

Eğitim işbirliği protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir arasında imzalandı. Törende Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, UİB Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar, kurum temsilcileri, akademik ve idari personel de hazır bulundu.

İNOVATİF ÇÖZÜMLER İLE TOPLUMA DESTEK

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yapılan protokolün Üniversite-Sanayi işbirliği açısından kıymetli bir örnek olduğuna işaret etti. İhracatın önem kazandığı günlerden geçildiğini aktaran Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Protokol sayesinde ülke kalkınmasına ciddi katkılar sunan UHKİB ile bulunduğu şehrin ortak aklını temsil eden Bursa Uludağ Üniversitesi’nin teorik bilgilerinin harmanlanacağı projeler elde etme imkânına kavuşmuş olacağız. Üniversiteler, içerisinde bulundukları toplumun sorunlarını çözmek, ihtiyaçlarını gidermek ve fikir alışverişleri ile inovatif sonuçlar elde etmek için çalışıyor. Yetiştirdiği insan kaynağı, ulaştığı bilimsel ve teknolojik veriler ile topluma hizmeti önceliyor. Biz bu bilinç ile ilk görev günümüzden itibaren gayretle çalışıyoruz. Tüm ekibimiz bu anlayış içinde hizmet ediyor. Bugün imzalayacağımız protokol de bu anlayışın sonucunda ortaya çıkmıştır. Paydaşı olacağımız bu işbirliğinden dolayı mutluluk duyuyoruz. Toplumumuzun, milletimizin, iş dünyamızın, akademik camiamızın ve öğrencilerimizin kazançlı çıkacağına inanıyoruz. Hepimiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

GÜNDEMİR: ÜRÜN DEĞİL, TASARIM BEKLİYORLAR

UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir ise; “İşimiz ihracat. Ancak bizden ürün değil, tasarım istiyorlar. Bu tasarımı yapmak için elemana ihtiyacımız var. Sektörümüzün ve Bursa’mızın buna çok ihtiyacı var. Üniversitemiz ile görüşmelerimiz sonucu, Dörtlü bir işbirliği yapmaya karar verdik. Üniversite başta olmak üzere, UHKİB, İstanbul’dan İMA ve sanayi işin içerisinde olacak. Dolayısıyla ihtiyaçlarımızı bu şekilde karşılayacağımızı düşünüyoruz. Bizler de imkân ve desteklerden dolayı herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah başladığımız heyecanı önümüzdeki senelerde devam ettiririz” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından taraflar işbirliği protokolüne imza attı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : [1.410]