Siyasi İlimler Türk Derneği (SİTD) XXI. Lisansüstü Konferansı, 3 Mayıs 2025 tarihinde Antalya Bilim Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirecektir. 2003 ve 2004 yıllarında İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi, 2006 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi, 2007 yılında Erciyes Üniversitesi, 2008 ve 2009 yıllarında İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2010 ve 2011 yıllarında Okan Üniversitesi, 2012 ve 2013 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 2014 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2015 yılında Uludağ Üniversitesi, 2016 yılında Çukurova Üniversitesi, 2017 yılında Adnan Menderes Üniversitesi, 2018 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 2019 yılında Bilkent Üniversitesi, 2022 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, 2023 yılında TED Üniversitesi, 2024 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen konferanslarda olduğu gibi, bu yıl da amaç genç akademisyen adaylarının bir araya gelerek fikir ve ürünlerini tartışabilecekleri bir ortamın yaratılmasıdır.
Konferans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açıktır. Konferansın dili Türkçedir. Katılım ücreti istenmemektedir.
Konferansta sunulacak bildirilerin siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler disiplinleri kapsamındaki konularla ilintili olması gerekmektedir. Bununla birlikte, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularına atıfta bulunan tarih, sosyoloji, iktisat, iletişim, psikoloji, hukuk, antropoloji gibi disiplinlerden yapılan başvurular değerlendirilecektir. Konferansa başvuruları için başlıca temalar aşağıdaki gibidir:
Bölge Çalışmaları
Demokratikleşme ve İnsan Hakları
Dış Politika Çalışmaları
Göç Çalışmaları
Güvenlik
Karşılaştırmalı Siyasal Kurumlar
Sivil Toplum Çalışmaları
Siyasal Davranış ve Seçimler
Siyasal Değişimler
Siyaset Felsefesi ve Siyasal Düşünceler
Siyasi Tarih
Sosyal Adalet
Toplumsal Cinsiyet
Toplumsal Hareketler
Türk Dış Politikası
Türkiye Siyaseti
Uluslararası Hukuk
Uluslararası İlişkiler Teorileri
Yoksulluk ve Toplumsal Dışlanma
Siyasi Partiler
2025 SİTD Lisansüstü Konferansı’na bildirileriyle katılmak isteyen yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, online başvuru formunu 25 Şubat 2025 tarihine kadar doldurmaları gerekmektedir. Katılımcılar, bireysel bildirileriyle olduğu gibi panel önerileriyle de konferansa katılım başvurusu yapabilirler. Panel önerisi ile katılım başvurusu yapmak isteyenler, panel başvurusuyla ilgili online başvuru formunu doldurmalıdır. Panel başvurularında her bir panelistin ayrı ayrı başvuru yapması gerekmektedir. Bildiri ve panel başvuruları için kullanılacak olan online başvuru formları aşağıda sunulmuştur:
https://www.sitd.org.tr/bildiri-basvuru-formu/
https://www.sitd.org.tr/panel-basvuru-formu/
Başvurular daha sonra ilan edilecek bir tarihte cevaplandırılacak ve konferans programı 9 Nisan 2025 tarihinde katılımcılara duyurulacaktır.
Başvurular gönderilecek bildiri özetleri üzerinden değerlendirileceği için özetlerin kapsamlı (azami 500 kelime) olması beklenmektedir. Katılımcılardan tam metin istenmeyecektir, sadece sözlü sunum yapılacaktır. Özet kitapçığı çevrimiçi olarak yayımlanacaktır. Konferanstan sonra yapılacak yeni bir duyuru ile, tam metin olarak gönderilen bildiriler hakem sürecinden geçirilerek seçilip dernek yayını olarak yine çevrimiçi olarak yayımlanabilecektir.
Ulaşım ve konaklama ile ilgili burs mevcut değildir. Ancak konaklama ile ilgili uygun fiyatlı seçenekler önerilecektir.
Prof. Dr. Nermin Abadan Unat En İyi Makale Ödülü 2025:
Bu yıl dördüncü kez en iyi makale ödülü verilecektir. Türkiye’de siyaset biliminin gelişimine büyük katkıları olan ve siyaset bilimi eğitiminin ayrı bir kürsü haline gelmesi için emek veren Prof. Dr. Nermin Abadan Unat adına verilecek ödüle başvurmak isteyenlerin 15 Nisan 2025 tarihine kadar
bilgi@sitd.org.tr adresine tam bildiri metnini iletmeleri gerekmektedir. SİTD tarafından belirlenecek olan jüri, tam metinleri gönderilen bildirileri değerlendirecek, ana konuşmanın akabinde ödülü kazanan bildiri duyurulacak ve ödül sahibine takdim edilecektir. Ödül miktarı 5000 TL olarak belirlenmiştir.