2/11/2023

Bölümümüz öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali Yaşar SARIBAY ve Prof. Dr. Serdar GÜLENER, İstanbul Üniversitesi SBF tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Anayasa Yargısı ve Demokratik Siyaset’ Paneline konuşmacı olarak katıldı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü ARSLAN'ın açılış konuşması ile başlayan panelde, daha sonra Anayasa Mahkemesi üyesi Prof. Dr. Engin YILDIRIM'ın oturum başkanlığında, Türkiye'nin AİHM Yargıcı Doç. Dr. Saadet YÜKSEL, Anayasa Mahkemesi üyesi Prof. Dr. Yusuf Şevki HAKYEMEZ ve Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Nihat BULUT'un sunumlarına geçildi. Panelin ikinci oturumunda ise Prof. Dr. Ali Yaşar SARIBAY Anayasacılığın Politik Boyutu, Prof. Dr. Serdar GÜLENER ise Yeni Anayasa Yapım Süreçlerinde Anayasa Mahkemelerinin Rolü başlıklı tebliğlerini sundular.

Haber Tarihi : [05-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : [561]