18/02/2022
 18/02/2022

Bölümümüz Kentleşme ve Çevre sorunları Anabilim Dalı Başkanı Doç Dr. Yasemin KAYA, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 21-25 Şubat 2022 tarihleri arasında Konya'da düzenlenen İklim Şûrası'na katılıyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Selçuklu Kongre Merkezi'nde beş gün sürecek İklim Şurası'nda, kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, iş dünyası, uluslararası kuruluşlar, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin aralarında bulunduğu 600'ün üzerinde katılımcıyla toplantılar gerçekleştirilecek.

Şûra ile Ülkemizin 2053 net sıfır karbon hedefi ve yeşil kalkınma politikası doğrultusunda tüm paydaşların katılımıyla kısa, orta ve uzun vadeli sektörel stratejik hedeflerin belirlenmesi, iklim konusunda mevzuat geliştirilmesine katkı sağlanması, farklı sektörlere yönelik temel politikaların ve sorumlu kuruluşların tespit edilmesi ve kurum/kuruluşlarımızın öncelikli eylemlerini içeren yol haritasının oluşturulması amaçlamaktadır.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Şub-2022]

Haber Görüntüleme : [1.344]