HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLANDI
 HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLANDI

Hemşirelik Haftası Kutlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUAM) ve Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliği ile hazırlanan “12-18 Mayıs Dünya Hemşirelik Haftası” kutlama programına sağlık çalışanları, öğretim elemanları ve hemşirelik öğrencileri katıldı. 13 Mayıs 2024 tarihinde Rektörlük A Salonunda gerçekleşen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Funda Coşkun, BUÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Sağlam, BUÜ Hastanesi Başhemşiresi Uzm. Hemşire Fatma Düzgün’ün açılış konuşmalarının ardından hastaneden emekli olan hemşirelere teşekkür plaketleri sunuldu.

Programda, Uluslararası Hemşireler Birliği'nin 2024 teması olan "Hemşirelerimiz, Geleceğimiz. Bakımın Ekonomik Gücü" konusu ele alınmıştır. Programın davetli konuşmacısı İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Aydın,  nüfusun yaşlanması, kronik hastalıkların artması ve yaşam süresinin uzaması gibi faktörlerin sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı artırdığına  dikkat çekti. Prof. Dr. Ayfer Aydın, bu durumun hemşirelik hizmetlerine olan talebi de arttırdığını belirterek, ekonomik kaynakların hemşirelik bakımına daha fazla tahsis edilmesi gerekliliğini vurguladı. Program, bu konuşmanın ardından sona erdi. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-May-2024]

Haber Görüntüleme : [299]