Akademik Kurul Yapıldı

Fakültemiz Akademik Kurulu Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ferudun YILMAZ’ ın Katılımıyla Gerçekleşti.

Fakültemiz Akademik Kurulu BUÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin mevcut durumu ve eğitim-öğretimin değerlendirilmesi, üniversitemizin ve fakültemizin bilimsel başarısına ve uluslararası tanınırlığına katkı sağlayan akademik personele başarı belgelerinin verilmesi, 2023 akademik yılında ataması yapılan öğretim üyelerinin cübbelerinin giydirilmesi ve 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında fakültemizde okutulan derslerin yarıyıl sonu sınav sonuçlarının görüşülmesi gündemiyle 31 Ocak 2024 tarihinde toplandı.

Toplantıya, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Ferudun YILMAZ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan KIRIŞTIOĞLU, Prof. Dr. Cafer ÇİFTÇİ ve fakültemiz öğretim elemanları ve fakültemizdeki derslere destek veren akademisyenler katıldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ferudun YILMAZ, üniversitemizin hedefleri ve planlamalarına dair görüşlerini aktaran bir konuşma yaptı.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Fakültemiz bölümlerinde okutulan tüm derslerin U.Ü. Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliği’nin 32. maddesindeki ilkelere göre harf notu cinsinden dönem sonu başarı notları değerlendirildi. Öğretim elemanları, fakülte öğrenci temsilcilerinin ve rektörlükte fakülte kalite temsilcisi olan öğrencimizin eğitim-öğretime ilişkin görüşleri alındı.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ferudun YILMAZ tarafından “UÜ. Bilim, Sanat, Hizmet, Teşvik ve Başarı Ödülleri Yönergesi” çerçevesinde 2023 yılında Bilim-Sanat Ödülleri, Yıllık Atıf Ödülleri, Bölüm Grup Başarı Ödülleri, Proje Ödülleri kategorilerinde başarılı olan fakültemiz öğretim üyelerine Başarı Belgeleri ile öğrenci temsilcilerimize Teşekkür Belgeleri verildi.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ferudun YILMAZ ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nurcan ÖZYAZICIOĞLU tarafından 2023 yılında profesör unvanı alan akademisyenlere profesörlük belgeleri takdim edildi, Doçent ve Dr. Öğr. Üyesi kadrolarına atanan akademisyenlere de cübbeleri giydirildi.

Profesör unvanı alan akademisyen: Prof. Dr. Aysel ÖZDEMİR

Doçent unvanı alan akademisyenler: Doç. Dr. Özden ÖZKAL, Doç. Dr. Cevriye YÜKSEL KAÇAN, Doç. Dr. Gülseren ÇITAK TUNÇ,

Dr. Öğr. Üyesi unvanı alan akademisyenler: Dr. Öğr. Üyesi Gonca BURAN, Dr. Öğr. Üyesi Ayla İrem AYDIN

Başarı Belgesi Alan Akademisyenler:

Bilim-Sanat Ödülleri kategorisinde 2023 yılı Web of Science’ta Q1 Değerindeki Dergilerde Yayınlanan yıllık yayın başarı ödülü: Dr. Öğr. Üyesi Öznur ERBAY DALLI, Dr. Öğr. Üyesi Özge YEŞİLDEMİR, Prof. Dr. Neriman AKANSEL, Prof. Dr. Hicran YILDIZ, Prof. Dr. Aysel ÖZDEMİR, Doç. Dr. Seda PEHLİVAN, Doç. Dr. Cevriye YÜKSEL KAÇAN,, Öğr. Gör. Dr. Eda ÜNAL

Bilim-Sanat Ödülleri kategorisinde 2023 yılı Web of Science’ta Q2 Değerindeki Dergilerde Yayınlanan yıllık yayın başarı ödülü: Dr. Öğr. Üyesi Derya AKÇA DOĞAN, Prof. Dr. Nurcan ÖZYAZICIOĞLU, Prof. Dr. Nalan Hakime NOĞAY, Doç. Dr. Cevriye YÜKSEL KAÇAN, Dr. Öğr. Üyesi Özge YEŞİLDEMİR, Dr. Öğr. Üyesi Gonca BURAN, Dr. Öğr. Üyesi Ayla İrem AYDIN

Bilim-Sanat Ödülleri kategorisinde 2023 yılı Web of Science’ta Q1,Q2,Q3,Q4 Dergilerde En Fazla Yayın Yapan Akademisyenler (genel toplamda) yıllık yayın başarı ödülü:  Dr. Öğr. Üyesi Öznur ERBAY DALLI, Doç. Dr. Dilek YILMAZ, Dr. Öğr. Üyesi Özge YEŞİLDEMİR, Doç. Dr. Özden ÖZKAL, Dr. Öğr. Üyesi Gonca BURAN

Bilim-Sanat Ödülleri kategorisinde 2023 yılı Web of Science’ta Yıllık Atıf Ödülü: Prof. Dr. Metin GÜLDAŞ, Prof. Dr. Nurcan ÖZYAZICIOĞLU,  Doç. Dr. Dilek YILMAZ

Faydalı model/patent ödülleri kategorisinde 2023 yılında tamamlanan faydalı model Ödülü: Dr. Öğr. Üyesi Derya AKÇA DOĞAN

Proje Ödülleri kategorisinde 2023 yılında tamamlanan projeler ödülü: Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Hülya YILMAZ, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Aysel ÖZDEMİR, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Dilek Yılmaz

Bölüm Grup Başarı Ödülleri kategorisinde 2023 yılı Web of Science’ta yayınlanan (öğretim üyesi başına düşen) yayın sayısı ödülü: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü (Doç. Dr. Çetin SAYACA, Doç. Dr. Özden ÖZKAL), Beslenme ve Diyetetik Bölümü Prof. Dr. Metin GÜLDAŞ, Prof. Dr. Nalan Hakime NOĞAY, Dr. Öğr. Üyesi Özge YEŞİLDEMİR)

Hemşirelik Bölümü Anabilim Dalı Grup Başarı Ödülleri kategorisinde 2023 yılı Web of Science’ta yayınlanan (öğretim üyesi başına düşen) yayın sayısı ödülü: İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Prof. Dr. Hicran YILDIZ, Doç. Dr. Seda PEHLİVAN, Dr. Öğr. Üyesi Öznur ERBAY DALLI, Dr. Öğr. Üyesi Derya AKÇA DOĞAN, Aeaş. Gör. Rıdvan BAYRAM,  Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Doç. Dr. Dilek YILMAZ, Dr. Öğr. Üyesi Hülya YILMAZ, Öğr. Gör. Dr. Aylin PALLOŞ

Eğitim-Öğretim çalışmalarına ve toplumsal sorumluluk kapsamındaki etkinliklere verdikleri destekten dolayı fakültemiz öğrenci temsilcisi Bahar Gülşah Güney, fakülte kalite öğrenci temsilcileri; Saliha Esin TEMEL, İrfan KOYUNCU, bölüm kalite temsilcileri; Saliha Esin TEMEL, Emine ÖZKUL, Nihal ÖZDEMİR, Büşra SAK, Sınıf Temsilcileri (Hemşirelik); Rukiye İrem ALICI (1. Sınıf), Saliha Esin TEMEL (2. Sınıf), Ömer DEMİR (3. Sınıf), Bahar Gülşah GÜNAY (4. Sınıf), Sınıf Temsilcileri (FTR); Eysan SALATAN (1. Sınıf), Muhammed M. YARGICI (2. Sınıf), Rümeysa BİLGİ (3. Sınıf), Denizer GENCER (4. Sınıf)  öğrencilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

Ödül alan tüm akademisyenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi : [01-Şub-2024]

Haber Görüntüleme : [536]