Fakültemizin TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Başarısı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Danışmanlığını, Fakültemiz Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Dilek Yılmaz’ın yaptığı, Hemşirelik Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri İlaydanur Yürük ve Bahar Gülşah Güney’in yürütücüsü olduğu 2 ayrı proje önerisi ile danışmanlığını Hemşirelik Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Ayla İrem Aydın’ın yaptığı Hemşirelik Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Doğukan Reis’in yürütücüsü olduğu 1 proje önerisi TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı 2209-A Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, “Desteklenmeye hak kazanan 3 ayrı projenin Fakültemiz öğrencilerinin başarısına yönelik önemli bir adım olduğunu ve üniversite öğrencileriyle yapılacak proje sayısının arttırılmasının gerekli olduğu” açıklamasında bulundu. Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, öğretim elemanları ve öğrencileri kutlayarak, başarılarının devamı temennisinde bulundu.

2209-A Programı 2023/1. dönem çağrı sonucuna ilişkin, destek hakkı kazananların listesi ve üniversitelere göre başvuru/destek sayıları listelerine aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Haber Tarihi : [09-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : [773]