Dünya Deliryum Farkındalık Günü-Yoğun Bakımda Deliryumun Yönetiminde Kanıta Dayalı Uygulamalar Webinarı
 Dünya Deliryum Farkındalık Günü-Yoğun Bakımda Deliryumun Yönetiminde Kanıta Dayalı Uygulamalar Webinarı
Deliryumun hastalar, aileler ve sağlık sistemleri üzerindeki etkisi hakkında farkındalığı artırmak için her yıl Mart ayında dikkat çekilen "Dünya Deliryum Farkındalık Günü", bölümümüz tarafından düzenlenen "Yoğun Bakımda Deliryumun Yönetiminde Kanıta Dayalı Uygulamalar Webinarı" ile ele alındı. Etkinlik, hemşirelik bölümü öğretim üyelerinin yanı sıra, alanda çalışan hemşireler ve hemşirelik öğrencilerinin yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan ÖZYAZICIOĞLU başta olmak üzere, etkinlik başkanı Dr. Öğr. Üyesi Öznur ERBAY DALLI (İç Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı) ve Uzm. Hemş. Ebru KIRANER'in (Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkanı) açılış konuşmalarını yaptığı etkinlikte, deliryumun sağlık hizmetleri ve hemşirelik bakımındaki önemli yeri vurgulandı.
 
Kanıta dayalı kılavuzlar ışığında yoğun bakımda deliryum yönetiminin ele alındığı etkinliğin ilk oturumuna, Prof. Dr. Hicran YILDIZ (İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı) ve Prof. Dr. Yasemin YILDIRIM (Ege Üniversitesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı) başkanlık yaptı. İlk oturum, Dr. Öğr. Üyesi Öznur ERBAY DALLI'nın yoğun bakımda deliryum risk faktörlerini ve tanılama yöntemlerini ele almasıyla başlarken; Uzm. Hemş. Ebru KIRANER, deliryumun yönetiminde kanıta dayalı ABCDEF bakım paketinin öneminden, Doç. Dr. Banu TERZİ, gelecekte deliryumsuz bir yoğun bakım ünitesinin mümkün olup olmadığından bahsetti. 
 
İkinci oturum, Prof. Dr. Ayfer KARADAKOVAN (Ege Üniversitesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı) ve Doç. Dr. Seda PEHLİVAN (İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı) başkanlığında, ülkemizde deliryumun yönetimine yönelik uzman hemşireler tarafından yapılan çalışmalara yer verdi;
- Yoğun Bakım Hemşirelerinin Deliryum Hakkındaki Farkındalıkları ve Deliryum Yönetimleri (Uzm. Hemş. Rabia Gülnur YILMAZER) 
- Yoğun Bakımda Kanıt Temelli Non-Farmakolojik Düzenlemelerin Deliryumu Önlemedeki Etkisi (Uzm. Hemş. Nihal TOPÇU) 
- Yoğun Bakım Hastalarında Göz Maskesi ve Kulak Tıkacı Kullanımının Deliryumu Önlemedeki Etkisi (Uzm. Hemş. Dr. Gülşen KILIÇ) 
 
Fakültemiz adına, bu önemli etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen SBF Dekanı Prof. Dr. Nurcan ÖZYAZICIOĞLU başta olmak üzere, etkinlik başkanı Dr. Öğr. Üyesi Öznur ERBAY DALLI'ya, bölümümüz ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyelerine ve Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği'ne teşekkür ederiz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Mar-2023]

Haber Görüntüleme : [987]