FAKÜLTEMİZ İLE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'DEN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ PROTOKOL
 FAKÜLTEMİZ İLE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'DEN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ PROTOKOL
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında toplum sağlığının geliştirilmesine yönelik eğitimde iş birliği protokolü imzalandı. Protokole göre BUÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, ilk ve orta dereceli okullarda genel sağlık taramasının yanı sıra bilgilendirici sunumlar yapacak.
BUÜ Rektörlük Binası’nda yapılan protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu ile akademik ve idari personel katıldı.
“TOPLUMUN İHTİYAÇ DUYDUĞU HER ALANDA VARIZ”
Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, topluma hizmet uygulamaları kapsamında işbirliği faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini söyledi. İhtiyaç duyulan her alanda, toplumun her kesimi ile ortak çalışmaya hazır olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Talep edilen her konuda, nereden gelirse gelsin destek vermeye gayret ediyoruz. Üniversite-Sanayi işbirliği konusunda yürüttüğümüz çalışmalar ön plana çıkmış olsa da merkezi ve yerel yönetimler başta olmak üzere, sivil toplum örgütleri, dernekler ve diğer kuruluşlarla çok sayıda işbirliğine imza atıyoruz. Toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda elimizi uzatıyoruz. Sorunların çözümü için de üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye gayret ediyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle de bu hedefler doğrultusunda son derece kıymetli çalışmalara imza atıyoruz. Projeye destek veren ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
TEORİK VE PRATİK EĞİTİM BİR ARADA
İşbirliğinin artarak sürmesi temennisinde bulunan Rektör Kılavuz; “Her iki tarafa da başarılar diliyorum. Bu işbirliği sayesinde öğrencilerimiz, başta halk sağlığı olmak üzere çeşitli alanlarda toplum ve toplumun fertleriyle bir arada olma ve mesleki anlamda kendilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar. Henüz daha öğrenci iken sahanın çeşitli katmanlarında pratik yapma şansına sahip olacak öğrencilerimiz için de bu işbirliğinin ayrıca bir önemi bulunduğuna inanıyorum. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İŞBİRLİĞİ SAYISI ARTIYOR
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür de Üniversite ile yakın zamanda çok sayıda işbirliği protokolüne imza attıklarına işaret ederek; “Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye’ye ve dünyaya da mal olmuş üniversitelerimizden bir tanesidir. O yüzden İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz çok farklı alanlarda üniversitemizle işbirliği içerisinde çalışmaya gayret ediyoruz. Buradaki akademik deneyimi kendi alanımıza transfer etmeyi başarabilirsek, çocuklarımız çok daha doğru bir eğitim sürecinden geçmiş olacak. Bugün imzalayacağımız protokolün içeriği de bu anlamda çok kıymetli bir alan üzerinde birlikte çalışmamıza imkan verecek konuların başında geliyor. Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İş Sağlığı Birimi’mizin çok başarılı çalışmalarından birini bu protokol ile hayata geçirmiş olacağız. Bu işbirliğinde Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin çok kıymetli katkıları olacak. Kendilerine şimdiden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
700 BİN ÖĞRENCİYE SAĞLIK HİZMETİ
İl Milli Eğitim Müdürü Gür, Bursa’da 700 bine yakın öğrencinin ve 2 bin eğitim kurumunun bulunduğunu vurgulayarak; “Çok sayıda ailenin çocuğu bu okullarda eğitim görüyor. Orada bu bilinci oluşturmak, Bursa’nın bütününe tesir eden bir davranışa dönüşüyor. Sağlık bilinci genel anlamda bu şekilde daha güvenli bir şekilde gelişmiş oluyor. Çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların da yeni nesilleri aynı bilinçle yetiştirmelerini sağlamak adına çok önemli bir işbirliği yapmış olacağız. Diğer taraftan çocuklar ve aileler bazı şeylerin farkında olamayabiliyor. Bu anlamda bazı hastalıkların ve sorunların önceden tespit edilmesi ve tanıların konulması gelecekteki çok önemli sorunların önüne set çekebilecek. Özellikle yanlış beslenme alışkanlıkların düzeltilmesi bu sorunların başında geliyor. Diğer taraftan da Üniversitemizin öğrencileri, Mili Eğitimin genelinde pratik yapmak durumunda kalıyor. Onlar da bizim yetiştirdiğimiz öğrenciler. Sahada çok önemli mesleki deneyimler edinecekler. İşbirliği için Üniversitemizin yöneticilerine ve protokolde katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
SAĞLIK UYGULAMALARI EĞİTİMİ VERİLECEK
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu da Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilk ve orta düzeydeki okullarda halk sağlığı dersi kapsamında öğrencilere, öğretmenlere, personele ve gerekli görüldüğü durumlarda velilere sağlık uygulamaları konusunda temel eğitimler vereceğini kaydetti. Dekan Yazıcıoğlu, protokol kapsamında öğrencilere bireysel bakım ve sağlık düzeyine yönelik taramaların yapılacağı bilgisini de aktardı.
İşbirliği protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür tarafından imzalandı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : [892]