Haber

5.03.2022 14:25:56

FAKÜLTEMIZ’DEN DEV YURTDISI PROJELER ATAGI

FAKÜLTEMIZ'DEN DEV YURTDISI PROJELER ATAGI
BUU Proje ekibinin 3 milyon Euro’luk Avrupa Birligi PRIMA çagri alanindaki projesinin kisa süre önce kabulünden sonra, 4 milyon Euro’luk baska bir Avrupa Birligi projesinin de kabul edildiginin açiklanmasi sevinçle karsilandi. Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nurcan Özyazicioglu proje çalisma ekibini basarilarindan dolayi kutladi.
Proje arastirmacilarinin geçmiste tamamlanmis Erasmus çagri alanindaki KA-1 ve KA-2 projelerinin ardindan, çagri alaninin en kapsamli ve dev bütçeli KA-3 (ERASMUS-EDU-2021-PEX-COVE-101055548) “European Excellence in Dairy Learning” isimli mesleki mükemmeliyet merkezlerinin gelistirilmesi odakli projesi de kabul edildi. Dört yil sürmesi planlana projede, 10 ülkeden (Danimarka, Almanya, Irlanda, Fransa, Sirbistan, Hollanda, Yunanistan, Polonya, Romanya ve Türkiye) her biri alaninda en saygin ve öncü konumda yer alan 10 yürütücü ve 32 yardimci ortak yer aliyor. Ortaklar arasinda Dünya Üniversiteler siralamasinda ön siralarda yer alan Kopenhag Üniversitesi, Aarhus Üniversitesi ve University Cork College gibi üniversiteler ile ARLA FOODS ve SIEMENS gibi dünya devi firmalar, EUROPEL gibi sivil toplum kuruluslari ile TEAGASC (Irlanda) gibi önemli gida ve tarimsal arastirma kurumlari bulunuyor. Proje faaliyetlerinin Avrupa’daki 45 süt sirketi ile 27 egitim kurumunun destegi ile sürdürülmesi planlandi.
Projenin Türkiye yürütücüsü Bursa Uludag Üniversitesi olup; projenin sürdürülmesinde çok uzun süredir üniversitemizle üniversite-sanayi isbirligini sürdüren ve ülkemizin en önemli gida firmalarindan biri olan SÜTAS ile kisa adi SET-BIR olan Türkiye Süt, Et, Gida Sanayicileri ve Üreticileri Birligi ortak olarak destek verecek.
            Üniversitemiz proje ekibi; Doç. Dr. Metin Güldas (Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü), Prof. Dr. Ozan Gürbüz (Ziraat Fakültesi Gida Mühendisligi Bölümü), Ögr. Gör. Dr. Elif Yildiz (Keles MYO Gida Teknolojisi Programi), Ögr. Gör. Gamze Düven (Karacabey MYO Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programi) ve Gida Yüksek Mühendisi olan Elif Onbasi’dan olusuyor.


Bilgi

Okunma Sayısı: 1286
Eklenme Tarihi: 5.03.2022 14:25:56
Güncelleme Tarihi: 5.03.2022 14:33:54

Paylaş