Amaç ve Kapsam

SEMPOZYUM'UN AMACI VE KAPSAMI

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 09-11 Kasım 2023 tarihleri arasında ulusal ölçekte gerçekleştirilmesi planlanan I. Sahne ve Görüntü Sanatları Sempozyumu’nun temel amacı; sahne ve görüntü sanatları alanında çalışan sanat ve bilim insanlarını bir araya getirerek bu alandaki en son yenilikleri, eğilimleri, uygulamaları, kaygıları, karşılaşılan uygulama zorluklarını ve benimsenen çözümleri sunmak ve tartışmak için disiplinler arası bir platform sağlamaktır.

I. Sahne ve Görüntü Sanatları Sempozyumu’nda, sahne ve görüntü sanatlarının geleneksel ve klasik biçimlerinin çağdaş uygulayıcılar tarafından yeniden yapılandırılmasına yönelik tüm disiplinler arası ve kültürler arası çalışmalar, yorumlar, araştırmalar ve yaklaşımlara yer verilecektir.

I. Sahne ve Görüntü Sanatları Sempozyumu, farklı disiplinlerden ulusal ve uluslararası sanatçı, akademisyen ve araştırmacılara açıktır.

Sempozyum, disiplinler arası yaklaşımla sanatsal üretimlerde yeni yönelimler ve uygulamalar yanında, sürekli gelişen teknoloji çağında sahne sanatlarının bugünkü konumunu, kültürlerin kesişim ve diyalog noktası olarak sahne ve görüntü sanatlarını ve bu alanda verilen eğitim ve öğretimi, uygulamaları tartışmayı amaçlarken çok kültürlü ve disiplinler arası sanat ortamında gelecekteki işbirliklerinin temellerinin atılmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Sempozyum kapsamında sahne ve görüntü sanatları alanında uygulamalı ve kuramsal çalışmalar sözlü bildiri olarak sunulacaktır. Tam metin bildirileri, e-kitap olarak basılacak ve yayımlanacaktır. Sempozyuma gönderilen metinlerin telif hakları Sempozyum Yürütme Kuruluna devredilmiş sayılır. İlgili metin ve görsellerin bütün sorumluluğu yazarlara aittir. Bildiriler Türkçe ve İngilizce sunulabilir.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [10-May-2023 17:15]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [13-Tem-2023 08:58]

İçerik Görüntüleme : [364]