Düzenleme Kurulu Başkanı'ndan

Günümüzde teknolojinin sunduğu imkânlar sayesinde sanat ve bilimin iç içe geçtiği yeni bir dönemi deneyimliyoruz. Bu süreçte sanata dair tüm disiplinler arası çalışmalar, kültürel manzaramızı ve algılarımızı yeniden biçimlendirirken yeni arayışlara ve sanatsal deneyimlere de kapı aralıyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı işbirliğinde 10-11 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan I. Ulusal Sahne ve Görüntü Sanatları Sempozyumu, yukarıda belirtilen gelişmeleri akademik bir zeminde ele almayı amaçlıyor. Bu bağlamda, Sempozyum’un farklı disiplinlerden sanatçı ve akademisyenler arasında bir iletişim platformu olacağı görüşündeyiz. Ayrıca I. Ulusal Sahne ve Görüntü Sanatları Sempozyumu’nun kültürel ve sanatsal anlamda ülkemizin önde gelen şehirlerinden olan Bursa’nın kültür ve sanat envanterine de önemli bir katkı sağlayacağı inancındayız.

Sahne ve görüntü sanatları alanında üreten / düşünen akademisyenleri ve sanatçıları; sürekli gelişen teknoloji çağında, sahne ve görüntü sanatlarının bugünkü konumunu, bu alandaki yeni yaklaşımları ve disiplinler arası üretimleri değerlendirmek ve paylaşmak üzere I. Ulusal Sahne ve Görüntü Sanatları Sempozyumu’na davet ediyoruz.

Prof. Ali Sait LİMAN

Bursa Uludağ Üniversitesi

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [06-Ara-2022 11:15]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [31-Tem-2024 08:37]

İçerik Görüntüleme : [647]