Sanatsal Etkinlikler

Doç. Dr. Mine ARTU MUTLUGÜN, TRT İstanbul Radyosu için İskender PALA’nın "Nizamülmülk" adlı eserini 6 bölüm olarak "Arkası Yarın" formatına uyarlamıştır.

Doç. Dr. Mine ARTU MUTLUGÜN'ün kaleme aldığı "İki Yaşam" isimli eser, TRT radyolarında usta tiyatrocu ve seslendirme sanatçılarının katkılarıyla dinleyenlere ulaştırılmıştır.


Metnini Doç. Dr. Mine ARTU MUTLUGÜN’ün yazdığı "Rüya Ablanın Sandığı" adlı "Arkası Yarın" çocuk tiyatrosu TRT İstanbul Radyosunda dinleyenlere ulaştırılmıştır.

Metnini Doç. Dr. Mine ARTU MUTLUGÜN’ün yazdığı "Vasati Dört Kişi" adlı tiyatro oyunu İzmit Belediyesi Sanat Akademisi bünyesinde kurulan İzmit Belediye Tiyatrosunda prömiyerini yapmış ve sezon sonuna kadar oynanmıştır.

Metnini Doç. Dr. Mine ARTU MUTLUGÜN’ün yazdığı "Benimle Delirir Misin?" oyunu Hollanda’da sahnelenmiştir.

Doç. Dr. Mine ARTU MUTLUGÜN, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde bulunan ve Bursa'da 650 yıldır devam eden bir müzikli sohbet geleneği olan Gezek kültürünün kayıt altına alınması için Nilüfer Belediyesi ve Aykırı Sinema Derneğinin katkıları ile gerçekleştirilen "Gezek Kültürü - Türk Sanat Müziğinin Sönmeyen Feneri" adlı belgeselin senaryo yazarlığını yapmıştır.

Dr. Öğr. Üyesi Pelin ELCİK YORGANCIOĞLU, I. Uluslararası Kadın Çalışmaları Kongresi Muğla Kadın Dansları etkinliğinde "Solo Dans Performansı" gerçekleştirmiştir.

Dr. Öğr. Üyesi Pelin ELCİK YORGANCIOĞLU, VI. Uluslararası Müzik ve Dans Kongresi’nde "Azeri Kadın Dansları Solo Dans Performansı" gerçekleştirmiş ve workshop eğitmeni olarak görev almıştır.

Dr. Öğr. Üyesi Pelin ELCİK YORGANCIOĞLU, VII. Uluslararası Müzik ve Dans Kongresi’nde "Kırklareli Kadın Dansları Solo Dans Performansı" gerçekleştirmiştir.

Dr. Öğr. Üyesi Pelin ELCİK YORGANCIOĞLU, II. Uluslararası Göbeklitepe Bilimsel Çalışmalar Kongresi’nde "Solo Dans Performansı" gerçekleştirmiştir.

Dr. Öğr. Üyesi Pelin ELCİK YORGANCIOĞLU, IX. Uluslararası Müzik ve Dans Kongresi’nde "Karadeniz Kadın Dansları Solo Dans Performansı" gerçekleştirmiştir.


        

Prof. Ali Sait LİMAN, "Sessiz Deniz" ve "Düşler" adlı filmlerin yönetmenliğini üstlenmiştir.


        

Prof. Ali Sait LİMAN'ın yönetmenliğini, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim İ. ÖZTAHTALI'nın yapımcılık, metin yazarlığı ve seslendirmesini yaptığını "Perdenin Arkasındaki Karagöz" belgeseli seyirciyle buluştu.


"Ömrünün Sonbaharında Bir Yaban Gülü - Murad Emri Efendi" belgeselinin yönetmenliğini Prof. Ali Sait LİMAN, yapımcılık ve seslendirmesini Dr. Öğr. Üyesi İbrahim İ. ÖZTAHTALI üstlenmiştir.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [07-Mar-2023 10:16]

İçerik Görüntüleme : [2.495]