TÜBİTAK Başkanı’ndan TEKNOFEST’teki BUÜ standına ziyaret
 TÜBİTAK Başkanı’ndan TEKNOFEST’teki BUÜ standına ziyaret

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Samsun’da gerçekleştirilen TEKNOFEST etkinliklerinin kurumsal paydaşlığını üstlenen Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) açtığı standı ziyaret etti. Görevli personel ve öğrencilerle sohbet eden Prof. Dr. Hasan Mandal, projeler hakkında bilgi aldı.

Hazırladıkları projeler ve sergiledikleri performanslarla TEKNOFEST’te adından söz ettirmeyi başaran BUÜ öğrenci takımları, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’dan övgü aldı. Samsun’da devam eden festival kapsamında oluşturulan alana gelen Başkan Mandal, BUÜ standını ziyaret etti. İdari personel ve öğrencilerden yarışlarda yer alan projeler ve gelecek dönem hedeflerine dair bilgiler alan Başkan Mandal, gençleri tebrik ederek başarılar diledi.

TEKNOFEST’TE YARIŞLAR DEVAM EDİYOR

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Samsun’da 3. gününde tüm hızıyla ve coşkusuyla devam ediyor. Çarşamba Havalimanı 7’den 70’e teknoloji meraklısı yüzbinlerce kişiyi ağırlıyor. İlk gün 110 bin, ikinci gün 95 bin kişinin ziyaret ettiği festival Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenleniyor. TEKNOFEST, bu yıl 101 paydaşın ve sponsor firmalar dahil 130 katılımcı firmanın yer aldığı dev bir organizasyon olarak 5. yılını kutluyor.

BUÜ TAKIMLARINA ÖDÜL MOTİVASYONU

BUÜ’nün paydaşı olduğu TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenen geleceğin araçlarının boy gösterdiği Uluslararası Efficiency Challenge yarışmasında hidrojen enerjili araç kategorisinde UMAKİT Takımı, performans kategorisinde en iyi tüketim değerini elde ederek ‘Şampiyon’ olmayı başardı. Ekip aynı zamanda yarışma boyunca gösterdiği performans ve organizasyon kültürü ile diğer takımlara örnek olduğu için TÜBİTAK tarafından ‘Kurum Özel Ödülü’ne layık görüldü. BUÜ’nün iddialı ekiplerinden FOCUS Takımı ise TEKNOFEST Serbest Görev İHA Yarışması’nda mansiyon ödülü almayı başardı. TEKNOFEST finallerinde yarışan yapay zeka topluluğu Talos Otonom Araç Takımı da ortaya koyduğu başarılı ekip çalışması ile En İyi Takım Ruhu Ödülü'ne layık görüldü. Öte yandan TEI – TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.’nin sponsorluğunu üstlendiği Jet Motor Tasarım Yarışması’nda yer alan LykeAero, 258 takım arasında finale çıkan son 6 takım arasına girmeyi başardı. Takım, 29-31 Temmuz tarihlerinde Ordu’da gerçekleştirilen final sunumlarında ise jüri üyeleri tarafından En İyi Sunum Ödülü’ne layık görülmüştü.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Eyl-2022]

Haber Görüntüleme : [1.492]