Disiplinlerarası “Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar” Tezli Yüksek Lisans Programı açılmıştır
 Disiplinlerarası “Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar” Tezli Yüksek Lisans Programı açılmıştır

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un desteğiyle Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde disiplinlerarası Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Anabilim Dalı kurularak disiplinlerarası “Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar” Tezli Yüksek Lisans Programı açılmıştır.

Disiplinlerarası “Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar” Tezli Yüksek Lisans Programı, Otomotiv Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Kimya Anabilim Dallarının katkıları ile oluşturulmuştur.

 “Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar” Tezli Yüksek Lisans programının amacı, Elektrikli ve Hibrid Taşıtlar alanında gereksinim duyulan araştırmacı ve yenilikçi mühendisler için çok disiplinli lisansüstü seviyede eğitim-öğretim vermektir.

Programın ana hedef kitlesi ise sektörün gereksinimi olan Elektrikli-Hibrid taşıtlar alanında lisansüstü çalışmalar yapacak farklı disiplinlerden Otomotiv, Makine, Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar mühendisleridir. Ülkemizde yer alan diğer üniversitelerin lisansüstü programlarında belirtilen isimle ve bu kapsamda açılan Tezli yüksek lisans programı bulunmamaktadır.

Disiplinlerarası Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Tezli Yüksek Lisans Programı mezunları, Elektrikli ve Hibrid taşıt teknolojileri alanında bölgemizde ve ülkemizde nitelikli yüksek lisans mezunlarına olan talebi önemli ölçüde karşılayacak ve bu alanda ihtiyaç duyulan bilimsel faaliyetlere hız kazandıracaktır.

Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Tezli Yüksek Lisans Programı ile Gemlik ilçesi sınırları içinde alt yapı çalışmaları hızla devam eden yerli otomobil fabrikasının (TOGG) ve mevcut Bursa bölgesinde yer alan Sanayi kuruluşlarının ihtiyaçları birlikte değerlendirildiğinde, Elektrikli ve Hibrid taşıt teknolojilerinin Ar-Ge faaliyetleri ve seri imalat süreçleri vb. diğer tüm imalat kademelerinde nitelikli lisansüstü diplomaya sahip personel ihtiyacı karşılanabilecektir.

Detaylı bilgi için;

 www.uludag.edu.tr/hev 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Haz-2021]

Haber Görüntüleme : [4.776]