Otomotiv Mühendisliği Anabilim Dalı laboratuvarlarında çalışacak öğrencilerin dikkatine: Online İSG Eğitimi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünün 15.04.2021 tarih, E-2959 sayı ve Online İSG Eğitimi konulu yazısında “Anabilim Dalımızda laboratuvar çalışması yapacak tüm lisansüstü öğrencilerimizin linkte detayı verilen on-line İSG eğitimini alması gerektiği belirtilmekte, söz konusu kararın tüm laboratuvar çalışması yapacak olan öğrencilere duyurulması istenmektedir. Eğitime katılım link adresi,

 https://uludag.edu.tr/fenbilimleri/haber/view?id=10439&title=lisansustu-ogrencilerin-temel-isg-egitimleri

 Otomotiv Mühendisliği Anabilim Dalı laboratuvarlarında çalışacak tüm öğrencilerin yukarıda verilen eğitim link adresini kullanarak eğitime katılmaları gerekmektedir. Online İSG Eğitimi ile ilgili açıklamalar BUÜ FBE web sayfasında da verilmiştir.

 ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK:

İşverenin yükümlülükleri MADDE 5 :(4) İşveren, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde; yapılacak işlerde karşılaşılacak sağlık ve güvenlik riskleri ile ilgili yeterli bilgi ve talimatları içeren eğitimin alındığına dair belge olmaksızın, başka işyerlerinden çalışmak üzere gelen çalışanları işe başlatamaz.

6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU,

Çalışanların eğitimi Madde:17: (5) Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde; yapılacak işlerde karşılaşılacak sağlık ve güvenlik riskleri ile ilgili yeterli bilgi ve talimatları içeren eğitimin alındığına dair belge olmaksızın, başka işyerlerinden çalışmak üzere gelen çalışanlar işe başlatılamaz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [17-Nis-2021 13:28]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [17-Nis-2021 13:28]

Duyuru Görüntüleme : [844]