Yaz Okulu Bitirme Projesi ve Otomotiv Mühendisliği Projesi II Dersleri Konuları

Değerli Öğrenciler,

Otomotiv Mühendisliği Projesi II ve Bitirme Projesi konuları aşağıda verilmiştir. Yaz Okulunda almış oldukları Otomotiv Mühendisliği Projesi II ve Bitirme Projesi dersleri için Danışman belirlememiş ve konu almamış olan öğrencilerin aşağıda verilen konulardan tercihlerini yapmaları ve tercih sıralarını  1. Tercih Konu Başlığı:...., 2. Tercih Konu Başlığı:.....,3. Tercih Konu Başlığı:....,4. Tercih Konu Başlığı:.... şeklinde belirtmeleri gerekmektedir.

Öğrenciler tercihlerini yaptıktan sonra, Öğrenci Ad-Soyad, Dersin Kodu-Adı, Konu tercih sırası bilgilerini  ferruh@uludag.edu.tr adresine e-posta ile 4 Ağustos 2020 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir.

Danışmanı belli olmuş ve konu almış olanların Öğrenci Ad-Soyad, Dersin Kodu-Adı, Danışmanın Ünvanı-Adı-Soyadı ve Otomotiv Mühendisliği Projesi II ve Bitirme Projesi Konu Başlığı bilgilerini henüz iletmemiş olanların da 4 Ağustos 2020 tarihine kadar ferruh@uludag.edu.tr adresine e-posta ile iletmeleri gerekmektedir.

Bölüm Başkanlığı

Otomotiv Mühendisliği Projesi II Dersi Konuları:

1.       Elektrikli bir araçta kullanılmak üzere CVT şanzıman sisteminin tasarlanması

2.       Elektrikli taşıt iç ortamında hız ve sıcaklık dağılımının üç boyutlu sayısal analizi

3.       OBDII diyagnoz işlemlerine yönelik arayüz yazılımı tasarımı.

4.       Prototip parça üretim sistemlerinin analizi

5.       Tersine Mühendislik sistemleri ve otomotiv sektöründeki uygulamaları

Bitirme Projesi Dersi Konuları:

1.       SUV tipi bir taşıtın bağaj kapağı mekanizmasının matematiksel modellenmesi ve simulasyonu

2.       Kayan kipli denetim ve PID kontrol algoritmalarının karşılaştırmalı analizlerinin yapılması.

3.       Elektrikli araçlarda kullanılan yapısal kompozit parça tasarımı ve analizi

4.       Otomotiv sektöründe düşük sayıda prototip parça üretiminde kullanılan üretim metotlarının analizi

5.       Akış kanalı tasarımının yakıt pili  performansına etkisinin sayısal incelenmesi

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular