Bursa Uludağ Üniversitesi
!-Birim Bilgisi Yok-!
ENG
Kaynak Simülatörü Eğitimi

Kaynak Simülatörü eğitimi okulumuz Makine Programı ve Otomotiv Programı Öğretim Elemanlarımızın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Eğitimde sanal gerçeklik ortamında tüm kaynak çeşitleri gösterilmiş ve eğitime katılan hocalarımız tarafından hepsi tek tek denenmiştir.

6 saatlik eğitici eğitimi tamamlanmıştır. Okulumuza BEBKA desteğiyle kurmuş olduğumuz Kaynak Atölyesinde tedarikçi firma (SANLAB Simülasyon) tarafından ücretsiz olarak verilmiştir. Bilgisayar tabanlı eğitim sistemi, öğrencilerin simüle edilen ortamlarda kaynak bilgilerini kullanarak pratik yapmalarına olanak sağlar. Kaynak Simülatörü sayesinde; geleneksel kaynak eğitimlerindeki gibi herhangi bir malzeme ve enerji kaybı oluşmadan öğrencilerin ve kursiyerlerin kaynak kabiliyetinin arttırılması mümkün olacaktır. Kaynakçılar, iyi bir kaynak uygulaması gerçeklestirebilmek için ortam, ses ve hissetme duygularıyla edindikleri bilgilerden yararlanır ve daha sonra elde ettikleri bu ipuçlarını ve tecrübeleri gerçek kaynak uygulamalarında kolay ve etkili bir biçimde kullanabilir.

Kaynak simülatörü;

Haber Tarihi : [27-Şub-2021]