Duyuru - Öğrenci Duyuruları
20.09.2022 15:19:01
2022-YKS Ek Yerlestirme Sonuçlarina Göre Üniversitemize Yerlesen Adaylarin Kayit Islemleri
2022-YKS EK YERLESTIRME SONUÇLARINA GÖRE
ÜNIVERSITEMIZE YERLESEN ÖGRENCILERIN KAYIT ISLEMLERI
"E-DEVLET" ÜZERINDEN GERÇEKLESTIRILECEKTIR.
1) E-DEVLET ÜZERINDEN ELEKTRONIK KAYIT
2022 YKS Ek Yerlestirme sonuçlarina göre Üniversitemiz programlarina kayit hakki kazanan ve MEB tarafindan Lise mezuniyet bilgileri e-devlet portalina sorunsuz aktarilan ögrenciler (2008 yili öncesinde Lise mezuniyeti bulunanlarda sorunla karsilasilmaktadir), kayitlarini https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi e-devlet kapisi üzerinden, 25 Eylül - 28 Eylül 2022 tarihleri arasinda kendileri yapacaklardir.
E-devlet sifresi almamis olan adaylar sifrelerini kimlik karti/nüfus cüzdanlarinin asli ile bizzat PTT subelerinden kayitlardan önce temin etmeleri önerilir.
E-devlet sifresi ile kimlik dogrulamasini tamamlayan ögrenciler, e-devlet kayitlarini https://www.turkiye.gov.tr/ web sayfasinda “e-hizmetler” bölümünde “Yüksekögretim Kurulu Baskanligi” basligi altinda yer alan “Üniversite E-Kayit” seçeneginden gerçeklestireceklerdir. Kayit asamalari sonrasinda ögrencilerin karsisina e-devlet kayit isleminin basariyla gerçeklestigine dair uyari bildirimi çikacaktir. Uyari bildirimi alan ögrencilerin üniversiteye kayitlari yapilmis anlami tasimaktadir.
Kaydini tamamlayan ögrenciler kayit olduklarini gösteren barkotlu çikti alabileceklerdir. Bu belge ögrenci belgesi niteliginde bir belge degildir. Üniversitemiz web sayfasinda belirtilen Akademik Takvimde yer alan kayit yenileme tarihlerinde ders seçim islemlerini tamamlayan ögrenciler, ögrenci belgelerini e-devlet üzerinden temin edebileceklerdir.
Ögrenciler, ögrenci kimlik kartlarini egitim-ögretim basladiktan sonra kayit olduklari Fakülte/Meslek Yüksekokul Ögrenci Isleri Bürolarindan teslim alabileceklerdir.
E-devlet üzerinden kayit yapan ögrencilerin kesin kayit islemleri, Üniversitemiz tarafindan iki (2) is günü içerisinde Ögrenci Otomasyon Sistemine yansitilmaktadir. Ögrenciler kesin kayit durumlarini Ögrenci Otomasyon Sistemi üzerinden sorgulayabileceklerdir.
Heyet raporu, saglik raporu ve adli sicil kaydi belgesi istenen programlara yerlesen ve e-devlet üzerinden kayit yapan adaylar belgelerini 30 Eylül 2022 tarihine kadar birimlerin mail adreslerine gönderecek, asillarini ise 03 Ekim 2022 - 07 Ekim 2022 tarihleri arasinda kayitli olduklari birimin Ögrenci Isleri ofisine teslim edeceklerdir.
2) E-DEVLET ÜZERINDEN ELEKTRONIK KAYIT HAKKI OLMADIGI IÇIN ZORUNLU OLARAK ÜNIVERSITEMIZE GELEREK KAYIT YAPTIRACAK ADAY ÖGRENCILER!
Üniversiteye kayit hakki kazanan ancak e-devlet üzerinden elektronik kayit hakki olmayan (Asagida durumlari belirtilen ögrencilerle sinirli olmak üzere) ögrenci adaylarinin, 26 Eylül 2022 – 30 Eylül 2022 tarihleri arasinda YKS yerlestirme belgesinde belirtilen tarihte ve kayit yerinde sahsen veya noterden vekâlet verecekleri kisiler araciligi ile basvuru yapilmasi ve COVID-19 tedbirlerine uygun sekilde Üniversitemize geldikleri takdirde kayitlari yapilacaktir.
- Lise mezuniyet bilgileri e-devlete aktarilamayan adaylar (Lise diplomasinin asli, Mezun olunan Liseden veya ilgili Milli Egitim Müdürlügünden alinacak "ILGILI MAKAMA" mezuniyet yazisi veya Geçici Mezuniyet Belgesinin asli ile kesin kayit)
- Staj, bütünleme veya tek ders sinavi nedeniyle ortaögretim kurumlarindan mezun olamayanlar (Geçici Kayit)
- Önlisans veya lisans programinda mezun asamasinda olup staj, bütünleme veya tek ders sinavi nedeniyle Yüksekögretim kurumlarindan mezun olamayanlar (Geçici Kayit)
Geçici kayitlari yapilan adaylarin mezun olduklarina iliskin belgelerini, 30 Aralik 2022 tarihine kadar kayitli olduklari birimin Ögrenci Isleri Bürolarina ibraz etmeleri halinde asil kayitlari yapilacaktir.
30 Aralik 2022 tarihine kadar mezun olduklarini belgelemeyenlerin geçici kayitlari silinecektir. Geçici kayitlarini 26 Eylül – 30 Eylül 2022 tarihleri arasinda yaptirmayan adaylarin da kayitlari yapilmayacaktir.
KKTC Uyruklu Ögrenciler için Kayit Belgeleri (Elektronik kayit yaptiramayacak adaylar)
- KKTC kimlik fotokopisi
- Lise diplomasinin asli
- 2 adet fotograf
- Belge istenilen programlara kayitlanacaklar için heyet, saglik raporu, adli sicil kaydi (asli)
3) KAYIT HAKKI KAZANDIKLARI HALDE KAYIT OLMAYA ENGEL DURUMLAR
Açik ögretim ve uzaktan ögretim programlari hariç, Yüksekögretim Genel Kurul Karari uyarinca, YKS Kilavuzunda yer alan yüksekögretim programlarinda ayni anda esit seviyede örgün iki (önlisans-önlisans veya lisans/lisans) programa kayit yaptiralamaz ve egitime devam edilemez. Farkli bir yüksekögretim kurumunda kayit yaptiracagi programla ayni seviyede kaydi bulunan adaylar, halen kayitli olduklari yüksekögretim kurumundan kayit tarihinden önce ilisiklerini kesmedikleri takdirde yerlestirildikleri yeni yüksekögretim programina kayit islemleri yapilamayacaktir.
Lise mezuniyet durumlari; MEB araciligiyla e-devletten sorgulanamadigi için belirlenen kayit tarihlerinde kayit olmaya gelenlerden lise diplomasi/geçici mezuniyet belgesinin aslini ve fotokopisini teslim etmeyen ögrenci adaylari kayit yaptiramazlar.
4) E-DEVLETTEN KAYIT YAPAMADIGI IÇIN ÜNIVERSITEMIZE KESIN KAYIT YAPTIRMAK ÜZERE GELECEK OLAN ADAYLARIN DIKKAT ETMESI GEREKEN HUSUSLAR!
- Kayit bürolarina sadece kayit hakki kazanan aday alinacak olup ailelerin girisine izin verilmeyecektir.
- Kayit islemleri, kayit takviminde belirtilen kayit günü ve saatinde gerçeklestirilecektir. Kayit tarihi ve yeri ile ilgili bilgiler adaylarin YKS yerlestirme sonuç belgelerinde de ayrica yer almaktadir.
- Lise mezuniyetleri ile ilgili MEB sorgusu yapilamayan adaylardan kayitta lise diplomasinin asli ve fotokopisi istenecektir.
5) YABANCI DIL HAZIRLIK SINIFI YETERLIK/MUAFIYET SINAVI
Zorunlu Yabanci Dil Hazirlik Sinifindan muaf olmak isteyen veya Istege Bagli Yabanci Dil Hazirlik Sinifi okumak isteyen tüm ögrenciler Yabanci Dil Hazirlik Sinifi Seviye Tespit Sinavina girmek zorundadirlar.
Zorunlu ve Istege Bagli Yabanci Dil Hazirlik Sinifi Bölümleriyle Ilgili Detayli Bilgi için TIKLAYINIZ.
6) BELGE ISTENILEN PROGRAMLARA YERLESEN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN ISLEMLER
- Kayit esnasinda veya sonrasinda asagida belirtilen programlara kayit yaptiracak adaylar haricindeki ögrencilerden herhangi bir belge talep edilmeyecektir. Sadece lise mezuniyeti MEB araciligiyla sorgulanamayan adaylardan kayitta lise diplomasinin asli ve fotokopisi istenecektir.
- Heyet raporu, saglik raporu ve adli sicil kaydi belgesi istenen programlara yerlesen ve e-devlet üzerinden kayit yapan adaylar raporlarini 09 Eylül 2022 tarihine kadar birimlerin mail adreslerine gönderecek, asillarini ise 03 Ekim 2022 - 07 Ekim 2022 tarihleri arasinda kayitli olduklari birimin Ögrenci Isleri ofisine teslim edeceklerdir.
SOSYAL BILIMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
- Özel Güvenlik ve Koruma Programi
- Tam tesekküllü resmi bir hastaneden, bu meslegi yapmayi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadigina dair saglik raporu,
- Sabika kaydi olmadigina dair belge (Adli Sicil Kaydi)
- “5188 Sayili Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun”un 10. maddesi d, e, f, bentleri ile “5188 Sayili Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasina Iliskin Yönetmelik“in 18. maddesinde belirtilen sartlara sahip olmak gerekmektedir. (Bk. 2 )
YENISEHIR IBRAHIM ORHAN MESLEK YÜKSEKOKULU
- Sivil Hava Ulastirma Isletmeciligi Programi
Bu meslegi icra edebilmek için aranan nitelikler:
- Havalimani giris karti almasina engel olusturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydi veya Adli Sicil Arsiv Kaydi bulunmamak.
- Meslegi ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel olusturacak herhangi bir saglik sorunu bulunmadigina dair tam tesekküllü bir hastaneden son 6 ay ile sinirli olmak sartiyla heyet raporu almak (isitme kaybi/ eksikligi, görme kaybi/eksikligi vb.)
MENNAN PASINLI ATÇILIK MESLEK YÜKSEKOKULU
- Atçilik ve Antrenörlügü Programi
- Bu programa basvurabilmek için Yüksekögretim Kurumunun aradigi bütün kosullara ek olarak, aile hekiminden alinan saglik raporu ile saglik durumlarini belgelenmesi gerekir. Bu programa kayit olan ögrenciler meslegin gerektirdigi kiyafeti giymek zorundadir, okulumuzda ögrenci kiyafetleri ahir için (tulum, sweet shirt, çizme, bone, maske ve eldiven) ve ahir disi (tok, binicilik pantolonu, binicilik çizmesi, eldiven ve koruyucu yelek) uygulamalarda giyilmesi zorunludur. Bunlarin temini ögrenciye aittir.
7) ASKERLIK ISLEMLERI (ASAL)
Durumlari asagidaki bentlerden birine uyan adaylar için uygulanmak üzere;
a) 1111 sayili Askerlik Kanunu hükümlerine ve bu konuda Millî Savunma Bakanliginca yayinlanan prensip emirlerine göre askerlik hizmetlerini erteletme hakkini kaybedenler,
b) Iki veya üç yillik bir yüksekögretim programini bitirmis olup dört yildan daha az süreli bir baska yüksekögretim programina girmek isteyenlerden askerligini yapmamis olanlar (Iki veya üç yil süreli bir yüksekögretim programindan mezun olup askerligini yapmamis olan adaylar, dört yil veya daha fazla süreli bir yüksekögretim programina girmek için 2022-YKS'ye basvurabilirler.),
c) Dört yil veya daha fazla süreli bir yüksekögretim programini bitirmis olanlardan askerligini yapmamis olan adaylar,
2021-YKS sonucunda herhangi bir yüksekögretim programina yerlesmeleri durumunda bu adaylarin kayitlari yapilacaktir. Ancak, bu durumdaki adaylarin askerlikleri tecil edilmis ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayit hakki kazandiklari programda egitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarini kaybettiklerinden bu durumdaki adaylarin kayitlari dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptiktan sonra egitime devam edebileceklerdir.
8) MUAFIYET VE INTIBAK ISLEMLERI
- Zorunlu veya istege bagli hazirlik egitimi görecek olan veya Yönergenin 9. maddesinden yararlanan ögrenciler hariç, Üniversiteye ÖSYM tarafindan yerlestirilen ögrencilerin, ilk kayit yaptirdiklari tarihi izleyen on (10) is günü içinde ilgili birime muafiyet için Yönergede belirtilen belgelerle birlikte dilekçeyle basvurmalari gerekir. Bu ögrenciler, sonraki yariyil/yillarda yapacaklari muafiyet talepleri ya da yapilan muafiyet/intibak islemlerinin iptaline yönelik istekte bulunamazlar.
- Zorunlu yabanci hazirlik sinifini basari ile tamamladiklarinda yapacaklardir. Zorunlu veya istege bagli yabanci hazirlik sinifi ile ilgili yeterlik veya muafiyet sinavina giren ve 1. sinifa baslayacak olan ögrenciler sinav sonuçlari resmi olarak ilan edildigi tarihten itibaren on (10) is günü içinde ilgili birime muafiyet için basvurmalari gerekir.
- Zorunlu veya istege bagli hazirlik egitimi görecek ögrenciler ise hazirlik sinifini basari ile tamamladiklarinda egitim-ögretim baslamadan onbes (15) is günü önce muafiyet talebinde bulunmalari gerekmektedir.
Muafiyet ve Intibak Formu için TIKLAYINIZ.
9) IZINLI AYRILMA/KAYIT DONDURMA ISLEMLERI
Bursa Uludag Üniversitesi Önlisans ve Lisans Ögretim Yönetmeliginin 19. maddesi geregince mazeretlerinden dolayi izinli ayrilmak isteyen ögrencilerin, nedenlerin açiklanmasi veya belgelenmesiyle birlikte, izinli sayilmak isteyen ögrencinin ilan edilen akademik takvimde belirtilen ders baslangiç tarihinden en az 10 is günü öncesinde kayitli oldugu birime yazili olarak basvurmasi zorunludur.
Izinli ayrilmak isteyen ögrencilere mazeretlerinden dolayi ilgili birim kurulu karari ile ögrenimleri süresince toplam iki yariyil, ögrenim süreleri sekiz yariyili asan lisans programlari için toplam üç yariyil süre ile izin verilebilir ve bu süre ögrenim süresinden sayilmaz. Izinli sayilan ögrenci ögrenimine devam edemez ve izinli oldugu yariyilin sinavlarina giremez.
Izinli Ayrilma (Kayit Dondurma) Talep Formu için TIKLAYINIZ.
10) DERS KAYIT ISLEMLERI
Üniversitemize yerlesen ve kesin kayit islemini tamamlayan tüm ögrencilerin ders seçim islemlerini http://uludag.edu.tr/oidb sayfasinda ilan edilen; 2022-2023 Egitim-Ögretim Yili Akademik Takviminde belirtilen tarihlerde Ögrenci Otomasyon Sistemi üzerinden yapmalari gerekmektedir. Birim bazinda olan ders kayitlarina iliskin takvim ayrica duyurulacaktir. Ikinci ögretim ögrencileri ögrenim ücretlerini yatirdiktan sonra ders seçim islemi yapacaklardir.
11) KATKI PAYI/ÖGRENIM ÜCRETI ÖDEME ISLEMLERI
Ikinci Ögretim (I.Ö.) Programlarina kayit hakki kazanan adaylarin 05 Eylül – 30 Eylül 2022 tarihleri arasinda kayit yaptirdiklari Fakülte/Meslek Yüksekokulu ögrenci isleri bürolarindan ögrenerek, ögrenim ücretlerini anlasmali banka Halk Bankasi araciligiyla kredi karti/ATM veya subelerine yatirmalari gerekmektedir.
Akademik Takvim için TIKLAYINIZ.
2022-2023 Egitim-Ögretim Yili Ögrenim Ücreti Tutarlari için TIKLAYINIZ.
ÖNEMLI: Yükümlü oldugu halde ögrenim ücreti ödemesini gerçeklestirmeyen ögrenciler, ders seçimi yapamayacaklardir.
* E-DEVLET ÜZERINDEN ELEKTRONIK KAYIT YAPAN ÖGRENCILERIN, AYRICA ÜNIVERSITEYE KAYIT IÇIN GELMELERINE, yukarida belirtilen programlar disinda HERHANGI BIR EVRAK TESLIM ETMELERINE GEREK BULUNMAMAKTADIR.