05 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Devlet Memurları Kanunu İle Bazı Kanunlarda Ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un 35. maddesi uyarınca yapılacak "Öğrenime Geri Dönüş/Af Başvuruları" aşağıda yer alan başvuru formunun doldurularak, gerekli belgelerle birlikte ilgili birimlere (Enstitü, Fakülte, Meslek Yüksekokulu) birimlerin belirleyeceği online yöntemler veya şahsen, postayla veya e-Posta olarak iletilmesi şeklinde yapılması gerekmektedir.
BAŞVURU BAŞLANGIÇ TARİHİ: |
05 Temmuz 2022 |
BAŞVURU BİTİŞ TARİHİ: |
07 Kasım 2022 |
BAŞVURU TARİHİNDE ASKERLİK GÖREVİNİ YAPMAKTA OLANLAR İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ: |
Terhislerini takip eden iki (2) ay içerisinde |
MÜCBİR SEBEPLERLE BAŞVURU YAPAMAYANLAR: |
Mücbir sebebin ortadan kalktığı tarihten itibaren bir (1) ay içerisinde |
SAĞLIK NEDENLERİ İLE BAŞVURU YAPAMAYANLAR: |
05 Aralık 2022 (Sağlık nedenine ilişkin Heyet Raporu mesai bitimine kadar ibraz edilecektir. |
BAŞVURU YERİ: |
Öğrenim Hakkı Bulunan Enstitü/Fakülte/Konservatuvar/Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Birimi |
* Af Kanunu'nun yayımlandığı tarihte (05.07.2022) ilişiği kesilen öğrencilerde Kanun'dan yararlanmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir.

"Posta yoluyla gönderilecek başvurularda kargo/posta şirketlerine bağlı olarak gerçekleşecek olan SON BAŞVURU TARİHİ SONRASINDA İLGİLİ BİRİME ULAŞMASI MUHTEMEL BAŞVURULARDA tüm sorumluluk başvuru sahibine ait olup hak mağduriyeti yaşanmaması için başvuru gönderim ve teslim sürelerinde SON BAŞVURU TARİHİNİN dikkate alınarak işlem yapılması önem arz etmektedir."
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:
1- * Önlisans ve Lisans Başvuru Formu
* Lisansüstü Başvuru Formu (Enstitülerin web sayfalarının takip edilmesi gerekmektedir.)
2- T.C. Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı fotokopisi
- T.C. Vatandaşı öğrencilerden istenmektedir.
3- Y.U. Kimlik Kartı/Pasaport fotokopisi
- Yabancı Uyruklu öğrencilerden istenmektedir.
- T.C. Kimlik Kartı olanların T.C. Kimlik Kartı, İkamet İzni Kartı olanların İkamet İzin Kartı, Mavi Kartı olanların Mavi Kart Fotokopisi
4- Vesikalık Fotoğraf
5- ÖSYS yerleştirme sonuç belgesi,
- Bursa Uludağ Üniversitesine ÖSYM tarafından yerleştirilmiş ancak kayıt yaptırmamış adaylar için yerleştirme sonuç belgesi (ÖSYS, LYS, YGS, TYT, DGS)
6- Adli Sicil Kaydı Belgesi
7- Askerlik Belgesi
- Tecil Belgesi, askerlik çağındaki öğrencilerden “Askerlik Yönünden Üniversiteye Kaydolmasında Sakınca Yoktur Belgesi”
8- Lise Diplomasının veya Lise Mezuniyet Belgesinin Aslı
- T.C. vatandaşları Üniversiteye kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayanlar (e-Devlet üzerinden varsa alabilir)
- Kayıt sildirdikten sonra Lise Diplomalarını kayıtlı oldukları birimden alanlar getirecektir.
9- Lise Diplomasının veya Lise Mezuniyet Belgesinin Aslı, Denklik Belgesinin Aslı (Yabancı uyruklu öğrenciler)
- Üniversiteye kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayanlar.
- Kayıt sildirdikten sonra Lise Diplomalarını kayıtlı oldukları birimden alanlar getirecektir.
- Türkçe dışındaki dillerde ise noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı Türkçe Tercümesini getireceklerdir.
- T.C. Milli Eğitim Bakanlığınca denklik işlemlerinde adaylardan “Apostille” onaylı diploma istenilmektedir. Denklik Belgesi olmayan adayların yurtdışından gelirken Apostille tasdikli onaylı diplomaları ile gelmeleri gerekmektedir.
- Denklik belgesi olmayanlar üniversiteye kesin kaydını yaptırdıktan bir (1) ay içinde denklik belgesini kayıt yaptırdığı birime teslim etmek zorundadır.
10- İkamet Tezkeresi fotokopisi (Y.U. Numarası-İkamet Belgesi) / (Yabancı uyruklu öğrenciler)
- Türkiye’de ikamet etmeyen ve ikamet tezkeresi olmayan yabancı uyruklu öğrenciler bu belgeyi Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğünden alacaklardır.
- 99 ile başlayan yabancı uyruklu numarası olmayan öğrenciler ikamet tezkeresi sonrasında temin edilecek olan 99 ile başlayan Y.U. numarasını kayıt olunan tarihten itibaren iki (2) ay içinde birim öğrenci işlerine teslim edeceklerdir.
11- Türkçe Dil Yeterlik belgesinin aslı (Yabancı uyruklu öğrenciler)
- Türkçe Hazırlık sınıfı sonunda başarısızlıktan kaydı silinen yabancı uyruklu öğrencilerin başvuru sırasında Türkçe Dil Düzeyi ile ilgili herhangi bir belge getirmeyenlerin Türkçe düzeyleri A1 Düzeyi kabul edilir ve işlemleri buna göre yapılır.
- Lise eğitiminin tamamını yurtdışındaki bir Türk lisesinde (T.C. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı) veya Türkiye’deki bir lisede tamamlayarak mezun olan öğrencilerden Türkçe Yeterlik Belgesi aranmaz.
- Hazırlık Sınıfının süresi toplam (Türkçe veya Zorunlu Hazırlık) iki (2) yıl olup bu sürede tamamlayamayan adayların kayıtları silinir.
12- Zorunlu Yabancı Dil Yeterlik Belgesinin aslı (Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Uygulanan Programlar)
- Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfından başarısızlık nedeniyle kaydı silinen öğrencilerin başvuru sırasında İngilizce Dil Düzeyi ile ilgili herhangi bir belge getirmeyenler Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça) Zorunlu Hazırlık Sınıfa tabi tutulur.
- Öğrencilerin Zorunlu Hazırlık Sınıfından muafiyet/seviye tespit sınavından başarılı olmaları veya B.U.Ü.Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 8.maddesinde eşdeğer kabul edilen sınav türlerinin (BUÜDS, YDS, e-YDS, YÖKDİL, TOEFL IBT, TOEIC, TOEFL ITP, IELTS,CAE, CPE, PTE AKADEMİK) herhangi birinden Yükseköğretim Kurulunca belirlenen sınav geçerlilik süresi içinde ilgili puanlara sahip olmaları ve belgelendirmeleri gerekmektedir.
(Hazırlık Sınıfının süresi toplam (Türkçe veya Zorunlu Hazırlık) iki (2) yıl olup bu sürede tamamlayamayan adayların kayıtları silinir.)
Önlisans ve Lisans Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.
Lisansüstü Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.
Uygulama Esasları için TIKLAYINIZ.
Öğrenci İşleri Mail Adresleri için TIKLAYINIZ.
İlgili tüm öğrencilere duyurulur!