Bursa Uludag Üniversitesi’nin (BUÜ) yürütücülügünü üstlendigi TÜBITAK 2244 Sanayi Doktora Programi çalismalarina otomotiv devi Oyak Renault’dan destek geldi.
Otomotiv Mühendisligi ve Elektrik-Elektronik Mühendisligi alanlarinda Bursa Uludag Üniversitesi’nde doktora egitimi alan 3 ögrenci, Oyak Renault Otomobil Fabrikalari’nda yürütülen bilimsel çalismalarda görev alacak. Doktorasini basari ile tamamlayan ögrenciler, en az 3 yil daha firma bünyesinde görev yapma imkânina sahip olacak. Üniversite-Sanayi isbirligine büyük bir katki koymasi hedeflenen protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz ve Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun imza atti.
PROTOKOL ÜLKENIN EKONOMIK GELECEGINE DE KATKI SAGLAYACAK
Törende konusan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Oyak-Renault’un sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip insan kaynagi yetistirme çalismalarina büyük bir destek verdigini söyledi. Gerçeklestirilecek protokol neticesinde elde edilecek bilimsel gelisimlerin üniversite ve sanayicilerin faydasina olacagina isaret eden Rektör Prof. Dr. A. Saim Kilavuz; “Projenin ortaya çikmasinda ciddi emekleri olan üniversite yöneticilerimize ve talebimizi kirmayarak gerekli hassasiyeti gösteren Renault yöneticilerine sükranlarimi sunuyorum. Bu protokolü çok önemsiyoruz. Sadece üniversite-sanayi isbirligi noktasinda projeyi ele almiyoruz. Türkiye’nin ekonomisine de ciddi katkilar koyacagina inaniyoruz. Bu bizi gerçek anlamda heyecanlandiriyor ve gayretimiz artiyor. Projenin her iki tarafa da faydalar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
GELECEK RENAULT IÇIN ÇOK ÖNEMLI
Oyak Renault Otomobil Fabrikalari Genel Müdürü Antoine Aoun ise imzalanacak protokolü kurum olarak çok önemsediklerini söyledi. Bursa’nin en büyük sirketlerinden biri olduklarini ve bölgenin en önemli üniversitelerinden birisi ile protokol imzalayacaklarini vurgulayan Antoine Aoun; “Bursa Uludag Üniversitesi’yle böyle bir is birligine girerek hem Bursa’nin hem Türkiye’nin otomotiv sektörünün geleceginde önemli bir adim atmis oldugumuzu düsünüyorum. Ayni zamanda çok önemli bir firsat oldugunu düsündügüm bu is birligiyle Oyak Renault’da çalisan üç mühendisimiz, inaniyorum ki doktoralarini Bursa Uludag Üniversitesi’nde basariyla tamamlayip, önümüzdeki yillarda da devam etmesini çok arzuladigimiz bu projenin önünü de açmis olacaklar. Bu programi, atilan ilk adim olarak degerlendirip ileride sayilari artarak devam edecek is birliklerimizin otomotiv sektörü, dijitallesme, endüstri 4.0 ve gelecekle ilgili her konuda yol açici olacagina inaniyorum. Çünkü gelecek, Renault için çok önemli. Bunu birlikte gelistirmek için size güveniyoruz” seklinde konustu.
Protokol imza töreninde üniversite yöneticileri ve Oyak Renault yöneticileri de hazir bulundu.