Haber

3.11.2021 14:27:49

Ulujen’in “Yenilenebilir Hidrojen Gazi” projesine ödül

Türkiye'nin ilk temiz hidrojen çözümleri ve inovasyonu fikir maratonu (ideathon) etkinligi, BEST For Hydrogen adi altinda Izmir’de Yasar Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklestirildi. Organizasyona atil metallerden ve atik asitlerden elde ettikleri yenilenebilir hidrojen gazi projesi ile katilan Ulujen Takimi, ilk 3 proje arasina seçilmeyi basardi.

Tematik bir alanda yenilikçi fikirler ve uygulanabilir çözümler üretmek üzere katilimcilarin bir araya geldikleri 1-2 günlük sürelerde gerçeklestirilen açik inovasyon etkinlikleri olan ideathonlarda, farkli egitim, deneyim, yas ve ilgi alanlarina sahip kisilerin ekipler halinde çalisarak yenilikçi fikirler ortaya çikarabilmesi amaçlaniyor. Bu kapsamda ilki Izmir'de gerçeklestirilen etkinlige katilan Ulujen takiminin proje fikri, atik metallerden ve atik asitlerden yenilenebilir hidrojen gazi elde etmek oldu. Grup, hidrojeni hem atiklardan üretmeyi, hem depolamayi hem de kendi yapacaklari yakit pilleri ile atiklardan ürettikleri hidrojenden elektrik üretmeyi planliyor. En iyi 3 proje arasina seçilen Ulujen Takimi’nin kaptanligini yapan Mustafa Rauf Kabakçioglu, “Biz bu projemizde atik metallerden ve atik asitlerden yenilenebilir hidrojen gazi elde ediyoruz. Biz hidrojeni hem atiklardan üretiyoruz hem kendimiz depoluyoruz hem de kendi yapacagimiz yakit pilleri ile atiklardan ürettigimiz hidrojenden elektrik üretmeyi planliyoruz. Ilk etapta bizim amacimiz belediyelerin atiklarindan yürüyüs yollarinin aydinlatilmasi ve üniversitenin atiklarindan üniversitenin elektrigini karsilamaya talibiz” diye konustu.

REKTÖR KILAVUZ’DAN ÖZEL TEBRIK

Ilki Izmir’de düzenlenen ideathonda basari elde eden Ulujen Takimi’ni agirlayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, ögrencileri ve danisman akademisyenleri tebrik etti. Kilavuz, Üniversite yönetimi olarak bilimsel projelerin destekçisi olmaya devam edeceklerini aktardi

Ulujen Takimi; Mustafa Rauf Kabakçioglu (Takim kaptani), Selin Kahya, Soner Üreden ve Kagan Çiçekdag’dan olusuyor. Projeye BUÜ akademisyenleri N.Kamil Salihoglu, Taner Yonar ve A.Alper Özalp destek veriyor.



Bilgi

Okunma Sayısı: 1845
Eklenme Tarihi: 3.11.2021 14:27:49
Güncelleme Tarihi: 3.11.2021 14:27:49

Paylaş