Bursa Uludağ Üniversitesi artık Akdeniz’de

Cezayir'de Annee University'de Doktora öğrencisi olan Amarouche Khalid “Batı Akdenizde Cezayir kıyılarına odaklanan bir iç içe geçmiş katmanlı SWAN dalga tahmin modeli kullanarak durağan olmayan dalga modellemesi ve dalga enerji potansiyelinin belirlenmesi konusundaki Doktora tezi kapsamında çalışmalarını yürütebilmek için Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü ziyaret ederek Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç Dr Adem AKPINAR ve ekibi ile 2 aylık yoğun bir çalışma yürütmüştür.

Bu çalışma ile Öğretim Üyemiz Doç Dr Adem AKPINAR ve ekibinin Cezayir’deki araştırmacılarla gerçekleştirmiş olduğu bu ortak çalışmada Ülke kıyılarımızın dışına taşarak tarihimizde de önemli bir yere sahip Cezayir kıyılarına odaklanıp Batı Akdeniz Havzası için yüksek doğrulukta bir dalga tahmin modeli geliştirilmiştir. Bursa Uludağ Üniversitesi olarak artık Akdeniz’de de varız.

Ülkemizde kısa süreli ancak yoğun çalışmasının akabinde Doktora çalışmasını tamamlayan Amarouche Khalid’ in Doktora tez savunmasına Öğretim Üyemiz Doç Dr Adem AKPINAR Annee Üniversitesi tarafından davet edilmiş ve Hocamız bu daveti olumlu yanıtlayarak ilgili Doktora Tez Savunmasına Annee Üniversitesi’nin özel davetlisi olarak Jüri Üyesi pozisyonu ile katılmıştır.

Hocamızı bu değerli çalışmaları ve işbirliği nedeniyle kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Haber Tarihi : [19-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : [1.247]