BUÜ, TUSAŞ’a en fazla öğrenci katılımlı proje hazırlayan üniversite oldu

Uludağ Üniversitesi Özgün ve milli hava platformlarına yönelik bir dizi projeyi hayata geçiren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), bu projelerde görev alacak geleceğin mühendislerini sektöre hazırlamaya yönelik çalışmalarını da yürütüyor. TUSAŞ, stratejik ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi, geleceğin mühendislerinin sektöre katkı vermesi ve yeteneklerinin gelişimine olanak sağlaması amacıyla 2018-2019 öğrenim yılında üniversitelerle 23 sanayi odaklı lisans bitirme projesi gerçekleştirdi. Lisans son sınıf öğrencilerinin akademik danışmanları rehberliğinde TUSAŞ uzmanlarının da sanayi danışmanı olarak görev aldığı Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projesi faaliyetleriyle şirketin stratejik ihtiyaçları doğrultusunda insan kaynağı yetiştirilmesi, geleceğin mühendislerinin çok taraflı araştırmalarda yer alması ve yeteneklerinin gelişimine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Projelerde İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Ankara, Gazi, Hacettepe, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Başkent, Eskişehir Osmangazi, Yıldırım Beyazıt, Konya Teknik, Bursa Uludağ ve Bursa Teknik üniversitelerinden 81 öğrenci görev aldı. EN FAZLA BİTİRME PROJESİ TAMAMLAYAN İKİNCİ ÜNİVERSİTE Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 16 öğrenci Prof. Dr. İrfan Karagöz, Prof. Dr. Necmettin Kaya ve Doç.Dr. Fatih Karpat’ın akademik danışmanlığında TUSAŞ’tan sanayi danışmanlarının desteği ile 3 farklı konuda bitirme projelerini tamamladılar. Bursa Uludağ Üniversitesi 3 proje ile en fazla bitirme projesi tamamlayan ikinci üniversite olurken sayıca en fazla öğrenci katılımında ilk sırada yer aldı. KATILIM DAHA DA ARTACAK Öğrenciler, projelerin sonuçlarını TUSAŞ Akıncı Tesisleri'nde düzenlenen TUSAŞ Genç Mühendisler Semineri 2019 etkinliğinde paylaştı. Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri ilk kez TUSAŞ Bursa Uludağ Üniversitesi Ar-Ge Merkezi’nin desteğiyle bitirme projelerini tamamlama fırsatı buldular. TUSAŞ Bursa Uludağ Üniversitesi Ar-Ge Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Fidanboylu, gelecek yıl mühendislik fakültesinin ilgili diğer bölümlerinden öğrencilerin de katılımı ile daha fazla sayıda öğrencinin TUSAŞ için proje yapacağına inandığını ifade etti.

Haber Tarihi : [02-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : [1.254]